Торт «Полуничний Рафаелло» - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Випічка
Десерти
Торти

Соковита полуниця на білому хмарі з заварного крему, м'який бісквіт і передчуття свята — все це про чудовому десерті «Полуничний Рафаелло». Щоб відчути райську насолоду, необов'язково летіти на далекі острови. Сьогодні ми буде творити чарівництво на власній кухні.


Нам треба випекти 2 бісквітних коржа і приготувати вершково-полуничний наповнювач. Запасіться необхідними інгредієнтами і давайте готувати!


Інгредієнти


Яєчні білки
8 шт.

Приготування

  • 1Готуємо коржі. Збийте 4 білки з дрібкою солі до стану жорстких піків. В кінці додайте 6 чайних ложок цукру і збивайте до тих пір, поки суміш не стане густою і тягучою.
  • 2Добавьте 70 г кокосової стружки (близько 3 столових ложок) і повільно змішайте з білками.
  • 3Смешайте 1 столову ложку борошна з половиною пакетика розпушувача і просіяти у яєчну масу. Акуратно перемішайте.
  • 4Застелите роз'ємну форму діаметром 24 см пергаментним папером і залийте суміш. Випікайте близько 15 хвилин при 180 градусах. Остудіть.
  • 5Приготовьте другий корж таким же чином.
  • 6Готуємо заварний крем. Добре змішайте 500 мл молока з жовтками, 2 пакетиками сухої суміші для пудингів і 2 столовими ложками борошна, щоб не було грудок.
  • 7Отдельно закип'ятіть ще 500 мл молока з 2 пакетиками ванільного і 200 г звичайного цукру. Влийте суміш жовтків і варіть до загустіння, постійно помішуючи. Охолодіть до кімнатної температури.
  • 8В отриманий крем ложка за ложкою додайте 250 г масла або маргарину, ретельно збиваючи. Вмішайте сухі вершки і сухе молоко. Залиште на 1 годину в холодильнику.
  • 9Готуємо полуничний наповнювач. Змішайте 500 г полуниці в блендері так, щоб залишилися невеликі шматочки. Додайте 4 чайні ложки цукру і 200 мл води, поставте на вогонь і варіть 5 хвилин.
  • 10Тем часом змішайте 2 пакетика сухого полуничного пудингу і 4 чайні ложки цукру з невеликою кількістю води. Додайте масу до полуниці і варіть ще 1-2 хвилини.
  • 11Снимите суміш з вогню і через пару хвилин викладіть ще гарячою на бісквіт.
  • 12Складання. бісквітні коржі нанесіть полуничний крем, дайте йому охолонути. Зверху викладіть шар заварного крему, як на фото, накрийте другим коржем і повторіть процедуру.
  • 13Украсьте торт збитими вершками, цілими ягодами полуниці, цукерки «Рафаелло» і кокосовою стружкою. Залиште в холодильнику на всю ніч.

  • Царський торт готовий. Мабуть, цей красень заслуговує головне місце на святковому столі. Полуниця в якості декору і наповнювача — завжди вдале рішення. Ваші гості не зможуть встояти! Збережіть собі цей рецепт і поділіться з подругами. Приємного апетиту!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок