Запечена картопля «Гармошка» - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Відео
Овочі

Картопля — це універсальний продукт, який готують не тільки як щоденне блюдо, але і як святковий гарнір. Частий гість на нашому столі, він ніколи не набридає, так як його можна готувати різними способами.


Якщо ви шукаєте небанальний спосіб подачі картоплі, тоді цей рецепт доведеться до речі. Вам знадобиться трохи часу і звичні інгредієнти. Картоплю «Гармошка» вийде не тільки гарним на вигляд, але і дуже ситним. Такий подачі ваші близькі точно не чекають!


Інгредієнти


Картоплю
4 шт.

Приготування

  • 1Вымойте добре картоплю. Це можна зробити спеціальною щіткою для овочів або губкою для миття посуду.
  • 2Высушите і зробіть надрізи поперек картоплі через кожні 3 міліметри, не дорізуючи її до кінця.
  • 3Нарежьте копчене сало і частина сиру тонкими скибочками. Ширина повинна бути за розміром бульб.
  • 4В розрізи покладіть сало, чергуючи його з сиром. Посоліть і поперчіть.
  • 5Разместите картоплю на пергаментним папері, розстеленому на деку.
  • 6Разогрейте духовку до 180-200 градусів і запікайте картопля 40-45 хвилин до м'якості.
  • 7Затем дістаньте страву з духовки, полийте картопля сметаною або майонезом, посипте тертим сиром, розрізи вставте нарізаний часник і поставте в духовку ще на 2-3 хвилини.
  • 8По бажанням прикрасьте страву зеленню.


  • Влаштуйте свято для своїх рідних, приготуйте для них картоплю таким способом. Подавайте його з рибою, м'ясом, а також з овочами. І обов'язково поділіться з друзями рецептом запеченого картоплі «Гармошка», можливо, він припаде їм до душі!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок