Ледачі біляші - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Закуски
М'ясо
Овочі

«Вак біляш», або «малий пиріг» — традиційне блюдо башкирської кухні. Нам воно знайоме як біляш — далекий родич пирогів з м'ясом. Звичайно ж, це не святкове блюдо, яким пригощають гостей. Але, як показує досвід, найпростіша домашня їжа завжди найсмачніша. Не згодні?


Купуючи біляш, кожен другий в черговий раз дає собі обіцянку приготувати такий же будинку, щоб насолоджуватися смаком, коли захочеться. Але лише деякі тримають слово, адже приготування біляшів за оригінальним рецептом забирає чимало часу. Якщо і хочеться, і колеться, зверніть увагу на цей рецепт. Кабачкові біляші з м'ясом — те, що вам сподобається!


Інгредієнти


Кабачок
1 шт.

Приготування

  • 1Нарежьте куряче філе шматочками. Висипте м'ясо в чашу блендера, додайте до нього часник, щіпку солі і перцю. Гарненько змішайте всі інгредієнти, щоб вийшла однорідна маса. Якщо у вас немає блендера, можна зробити таку ж масу за допомогою м'ясорубки. Перекладіть отриманий фарш в миску.
  • 2Сварите картоплю в шкірці. Натріть картоплю і 1 великий кабачок на дрібній тертці. Завдяки картоплі текстура біляшів буде більш м'якою.
  • 3Добавьте до овочевої маси 1 яйце і перемішайте всі інгредієнти ложкою.
  • 4Измельчите зелень і додати до картоплі та кабачків. Загустити тісто потрібно з допомогою манної крупи. Гарненько перемішайте всі інгредієнти: манна крупа почне розбухати, вбираючи сік з кабачка.
  • 5Чтобы біляші були пишними і повітряними, не забудьте додати розпушувач.
  • 6Солить і перчити тісто потрібно в самому кінці.
  • 7Теперь розігрійте олію на сковороді. За допомогою ложки викладіть кабачкове тісто, а зверху на нього — курячий фарш. Закрийте фарш ще одним шаром кабачкового тесту.
  • 8Обжарьте кожен біляш з двох сторін на середньому вогні до готовності. Щоб визначити, скільки часу в середньому потрібно на прожарювання, просто спробуйте один біляш.

  • Якщо фарш вийшов густим, додайте 30-50 мл томатного соку або води. А ось якщо овочеве тісто рідкувате, можна досипати 1-2 ст. л. борошна. Подавайте повітряні біляші зі свіжими овочами або своїм улюбленим соусом. Після такої трапези вас не буде мучити відчуття тяжкості, як після традиційного тесту. Та й смак біляшів вам точно сподобається. Розкажіть друзям про новому оригінальному рецепті!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок