М'ясо по-французьки - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Відео
М'ясо

М'ясо по-французьки — це дуже спрощений варіант страви «Телятина по-орловскі», яке було вперше приготовлено для фаворита імператриці Катерини графа Орлова. М'ясо по-французьки — листкова запіканка зі свинини або яловичини, картоплі, цибулі, заправлена вершками або сметаною.


І хоч це блюдо і не відноситься до вишуканої французької кухні, у нас його люблять. Адже воно досить виграшно виглядає на святковому столі, а готувати його досить просто. Так і варіацій у нього маса: з картоплею, грибами, помідорами...


Інгредієнти


Яловичина
500 г

Приготування

  • 1Разогрейте духовку до 190 градусів.
  • 2Очистите цибулю і картоплю. Цибулю наріжте півкільцями, а картоплю тонкими скибочками.
  • 3Мясо наріжте шматочками. Посоліть його, приправте коріандром, сушеним часником і перцем. Ретельно все перемішайте.
  • 4Сыр натріть на тертці, додайте майонез і перемішайте.
  • 5Смажьте рослинним маслом форму для запікання.
  • 6Выложите у форму половину картоплі, поперчіть, після викладіть половину м'яса, потім шар цибулі, а потім половину майонезу з сиром.
  • 7Повторите всі шари в тому ж порядку.
  • 8Поместите форму в розігріту духовку. Запікати м'ясо по-французьки потрібно близько години. Після прикрасьте м'ясо зеленню.


  • Це основне блюдо можна приготувати і порційними шматочками. У такому вигляді його набагато зручніше подавати до святкового столу. Візьміть цей рецепт на замітку і розкажіть про нього своїм друзям!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок