Гарбузовий пиріг з медом і лимоном - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок
10 листопада 2014 р. 562




Прийшла осінь, навколо всі місця оформлені осінніми тематиками, в ресторанних меню додані вкладки з улюбленими помаранчевими стравами з гарбуза. Так і хочеться чогось такого.

Цікаво, що в Америці гарбузові пироги традиційно готують починаючи з осені та до зими. Ви також можете завести таку традицію у своїй родині, адже готується такий пиріг дуже просто.


Для тесту

  • Борошно — 200 г
  • масло — 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 4 ст. л.
  • Цедра — 1 лимона
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Для начинки

  • Гарбуз — 500 г
  • масло — 40 г
  • Мед — 5 сл. л.
  • Яйце — 3 шт.
  • Лимонна цедра — 1 ч. л.
  • Кориця — 1 ст. л.

  • Приготування гарбузової начинки

    Шматочки м'якоті гарбуза запікати 35-40 хвилин в духовці до м'якості, обернувши в фольгу, при температурі 220°. Точний час запікання буде залежати від розмірів шматочків гарбуза.




    Відокремити м'якоть від скоринки і перемолоти в блендері. В кашку додати мед, корицю, масло і перемішати суміш, додати яйця, продовжуючи збивати блендером.




    Приготування тіста для пирога

    Масло розтираємо з цукром. Додаємо яйця, цедру, ретельно перемішуємо все вручну або за допомогою міксера. Поступово вводимо муку з сіллю і содою. Готове тісто завораживаем в плівку і покласти в холодильник на 40-50 хвилин, це потрібно для того, щоб масло застигло.

    Готуємо форму діаметром 23 см, розподіляємо тісто по формі, і формуємо бортики. Вливаємо начинку в тісто.




    Пиріг помістити в розігріту духовку до 180° С і випікати 35-40 хвилин.

    Пиріг повністю остудити і лише тоді подавати до столу.




    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок