Яловичина в духовці - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

М'ясо

Яловиче м'ясо не слід недооцінювати — це один з найбільш затребуваних продуктів на світовому ринку. Від свинини або баранини воно відрізняється більш приємним ароматом і поживністю. У м'ясі великої рогатої худоби міститься більше корисних для людини білків і мікроелементів, ніж у всіх інших різновидах м'яса.


Зручно, що ви самі можете вибрати рівень складності приготування яловичини: від найпростішої смаження до вигадливих страв. Прийнято вважати, що приготування м'яса в духовці забирає менше часу і вимагає менше зусиль. Однак і тут потрібно постаратися! «Зі Смаком» розповість, як запекти яловичину в духовці так, щоб вона стала № 1 у вашому меню.


Інгредієнти


Яловичина
1,5 кг

Приготування

  • 1Разогрейте духовку до 140 грудусов. Поки вона гріється, натріть м'ясо сіллю, а потім сумішшю з цукру, паприки, чверті чайної ложки червоного гострого перцю, кмину, гірчичного, цибулевого і часникового порошку.
  • 2Выложите м'ясо на складений удвічі шматок фольги. Потягніть фольгу за краї вгору і оберніть яловичину з усіх сторін. Випікайте м'ясо в духовці 3-5 годин. Яловичина у фользі буде повільно нудитися.
  • 3По закінчення цього часу дістаньте яловичину, розгорніть фольгу, злийте м'ясний сік в миску і поверніть м'ясо в остигаючу духовку.
  • 4Готовим соус барбекю. Поставте середнього розміру каструлю на середній вогонь. Обсмажте в ньому цибулю і часник (3-4 хвилини), потім додати коричневий цукор, залишки перцю чилі, кетчуп, яблучний оцет, коньяк і варіть ще 3 хвилини, помішуючи. Тепер влийте м'ясний сік і варіть до загустіння (15-20 хвилин).
  • 5Достаньте м'ясо, розгорніть фольгу і рясно змастіть яловичину соусом барбекю, але не використовуйте його повністю, залиште трохи для подачі. Покладіть яловичину в розігріту до 180 градусів духовку і тримайте до тих пір, поки м'ясо не покриється апетитною скоринкою.

  • Якщо список інгредієнтів здався вам настільки величезним, що зайвого вже не впихнеш, редакція «Зі Смаком» і тут готова здивувати! Використовуйте по можливості копчену паприку або копчену сіль, а місце коньяку з блиском займе віскі. Пам'ятайте, перцю і часнику багато не буває. Збережіть наш рецепт і поділіться ним з любителями соковитого м'яса!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок