чи Можна нагрівати мед? - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок
24 лютого 2015 р. 198




Мед здавна відомий як їжа Богів. Вживання меду забезпечить вам здоров'я і довгі роки життя. Як відомо, видатний лікар Гіппократ постійно вживав мед, і прожив до 110 років, коли в його час тривалість життя становила 40. Мед є гарним антибактеріальним засобом, він сприяє швидкому загоєнню подряпин, порізів, опіків. Мазь, на основі меду, може довго зберігатися та зберігати корисні властивості не тільки меду, а й інших компонентів, які туди входять. Відомі факти, коли римляни використовували мед для консервування свіжого м'яса, яке не змінювало своїх властивостей і смаку протягом чотирьох років. Мед, при правильному його зберіганні, може зберігатися тисячоліттями, звичайно, і корисних властивостей в ньому буде з кожним роком менше.

Рідкий стан може бути від декількох тижнів до декількох місяців, все залежить від умов зберігання, способу збирання, погодних умов, від медоносів.

Якщо взяти аудиторію любителів меду - то більшості приходить він до душі в рідкому та прозорому вигляді, будь то прийом в їжу, або використання в косметичних процедурах, але такий природний стан може тривати так довго, як хотілося б. Швидкий процес кристалізації у меду, зібраного з ріпаку, гірчиці, суріпиці, еспарцету, осоту, соняшнику, бавовнику, люцерни, а також у падевого меду. Повільно кристалізується мед, зібраний бджолами з акації, шавлії, вишні, апельсини. Мед з липи, малини або зніту при зберіганні в щільно закупореній тарі при температурі вище або нижче 10°С-15°С, не кристалізується досить довго.

Але якщо вже так сталося, що вам необхідно розтопити мед, то необхідно це робити правильно, важливо пам'ятати 2 правила:

- розтоплювати мед необхідно тільки на водяній бані ( посуд, в якій знаходиться мед не повинна стикатися з посудом, яку нагрівають);

- при температурі вище 40°С мед втрачає всі свої корисні властивості;

Тому, якщо ви не хочете замість корисного продукту отримати звичайний глюкозно-фруктовий сироп, робіть все правильно, також важливо знати, що після розтоплення рідкий стан триватиме дуже невеликий час.

Рекламний блок

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок