Пиріг з ревенем і полуницею - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок
21 червня 2016 р. 360




Є одне поєднання, яке ніколи не набридне, так як воно трапляється всього один раз в році в кінці весни - полуниця і ревінь. Для того, щоб спробувати це поєднання смаків, пропонуємо приготувати домашній пиріг з ревеню і полуниці – дуже незвичайний за смаком, і в той же час, самий доступний тандем.

Для того, щоб мати можливість насолоджуватися смаком полуниці і ревеню цілий рік, рекомендуємо рецепт варення з ревеню і полуниці або, встигніть вчасно заморозити плоди, ревінь в середині літа вже відходить.

Пиріг по цьому рецепту дуже легко приготувати. Ділиться процес приготування на 3 етапи: підготовка начинки, підготовка тіста і випікання пирога.


Для тесту

  • Борошно — 340 г
  • Цукор — 120 г
  • Яйця — 2 шт.
  • масло — 170 г
  • Розпушувач — 3 гр.
  • Для начинки

  • Ревінь — 250 г
  • Полуниця — 200 г
  • масло — 30 г
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Кориця — 1 ч. л.

  • Процес приготування

    Для таких кількостей інгредієнтів використовувалася форма діаметром 24 див.




    Для тіста яйця збити разом з цукром до білого кольору.

    Масло розтопити на мінімальному вогні, трохи остудити і додати тонкою цівкою до яєць, весь час помішуючи.

    Борошно просіяти і з'єднати разом з розпушувачем.




    З'єднати сухі і рідкі інгредієнти, замісити тісто.

    Для начинки підготовлений ревінь подрібнити на шматочки приблизно по 1-1,5 см.




    Великі плоди полуниці перерізати на 2 частини, невеликі можна залишити цілими.




    З'єднати ревінь і полуницю, додати цукор, корицю, шматочки масла, перемішати. Додати крохмаль і ще раз добре перемішати.

    Під час випікання масло розтане і розподілиться по плодам.




    З тіста сформувати основу з бортиками. Тісто виходить дуже міцне, начинка під час випічки не протече, тим більше ми додамо ще й крохмаль. Якщо у вас немає кукурудзяного крохмалю, підійде і картопляний, тільки використовувати його в два рази менше, він сильніший за своїми властивостями.

    Викласти начинку на основу. Пиріг відправити в розігріту до 190°C духовку і випікати 45 хвилин.




    Подавати пиріг повністю остившім.


    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок