Яблучний штрудель - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Вегетаріанські
Відео
Випічка
Десерти

Штрудель — це пиріг, який має свою історію. Вперше штрудель виготовили у 1696 році у Відні. Кулінарна книга з цим рецептом досі зберігається в музеї. Ще б пак, адже тут дійсно є чим пишатися: віденський штрудель став одним з найпопулярніших десертів у світі.


З тих з'явилося безліч рецептів штруделя з різноманітною начинкою: вишнею, полуницею, грушами, горіхами, маком, сиром, м'ясом, рибою, капустою, картоплею. Найвідоміший — це штрудель з яблуками.

Головний секрет вдалого штруделя у тесті: воно повинно бути настільки тонко раскатано, що виходить майже прозорим. У минулому тільки найкращі пекарі володіли майстерністю робити витяжний тісто.

«Зі Смаком» поділиться з вами рецептом домашнього яблучного штруделя. Готувати цей чудовий десерт не так складно, як може здатися!


Інгредієнти


Яблуко
1 кг

Приготування

  • 1В воді розведіть краплю харчового оцту, влийте рідину в просіяне борошно, додайте яйце, сіль, оливкова олія і замісіть круте тісто. Оберніть плівкою або фольгою і залиште в теплому місці на 20-30 хвилин.
  • 2Очищенные яблука наріжте скибочками і злегка обсмажте на вершковому маслі. Додайте промитий ізюм, горіхи (бажано попередньо обсмажені), цукор і корицю.
  • 3Тесто викладіть на лляну серветку, присипану борошном, і почніть розкачати як можна тонше. Далі продовжите розтягувати тісто руками в різних напрямках. Пласт збризніть лимонним соком, посипте сухарями. Викладіть яблучну начинку на 2/3 поверхні тіста.
  • 4Начиная з боку з начинкою з допомогою серветки почніть згортати рулет. Перекладіть штрудель на деко, змащене маслом. Випікайте виріб 30 хвилин при температурі 200 градусів.
  • 5Подавайте, посипавши цукровою пудрою.


  • Подавайте штрудель гарячим, прикрасьте його шоколадним сиропом або морозивом. Пиріг вийде соковитим, буде мати апетитну хрустку скоринку. Поділіться з друзями рецептом цього казкового десерту!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок