Запіканка з баклажанами - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Овочі

Давненько ми не ділилися з вами рецептами страв з баклажанами. Поки сезон цього чудового овочу не закінчився, ми ще можемо насолоджуватися чудовим смаком в салатах і запіканки.


Ми хочемо розповісти вам про те, як приготувати смачну запіканку з баклажанами, болгарським перцем і грибами. У такому вигляді баклажани сподобаються кожному, а все завдяки ніжною вершковою заправці і тягучему сиру.


Інгредієнти


Баклажан
2 шт.

Приготування

  • 1Вымойте баклажани, видаліть плодоніжку, наріжте їх кубиками і помістіть в підсолену воду на 15 хвилин. Потім дістаньте їх і гарненько відіжміть, щоб позбутися від зайвої рідини.
  • 2Вымойте і обсушіть гриби. Подрібніть їх і обсмажте в сковороді 2 ст. л. рослинного масла.
  • 3Вымойте і болгарський перець очистіть, наріжте його невеликими кубиками. Очистіть і пропустіть через чеснокодавку часник.
  • 4Налейте в сковороду 1-2 ст. л. рослинного масла і розігрійте його. Покладіть в сковороду баклажани і часник. Обсмажуйте на повільному вогні протягом 10 хвилин.
  • 5Выложите обсмажені баклажани у форму для запікання, рівномірно розподіліть їх по дну, додайте сіль і перець, добре перемішайте.
  • 6Следующим шаром викладіть перець, додайте сіль і перець. Поверх перцю викладіть шар грибів.
  • 7Чтобы зробити заправку, змішавши в глибокій посуді вершки з подрібненим кропом. Вилийте суміш у форму для запікання і посипте блюдо тертим твердим сиром.
  • 8Отправьте форму в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин.

  • Вітаємо, ситна запіканка з баклажанами, грибами і перцем готова. Перед подачею можете прикрасити її улюбленої зеленню. Розкажіть про це шикарному рецепті своїм друзям, натиснувши кнопку «Поділитися»!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок