Як зробити домашній мармелад - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Десерти
Овочі

чи Існують корисні солодощі? Щоб там не говорили, ми впевнені, що так. А якщо ви шукаєте якісь витончені способи їх приготування, поспішаємо здивувати: особливих інгредієнтів шукати не доведеться. Досить просто навчитися готувати мармелад.


Кажуть, що мармелад готували ще тисячу років тому з уварених з медом фруктів з додаванням рожевої води. Домашній мармелад, який ми пропонуємо, — не стародавній рецепт, а цілком сучасний. І готують його не з фруктів, а з... кабачків. Здивовані? Що ж, давайте спробуємо створити кулінарний шедевр.


Інгредієнти


Яблуко
1 шт.

Приготування

  • 1Натрите кабачки на дрібній тертці. Залежно від соковитості овоча з 1 кг кабачка вийде приблизно 4-6 склянок тертого продукту. Вам знадобиться 5 склянок.
  • 2Снимите шкірку з лимонів і апельсинів і дрібно наріжте її. Як варіант, можна просто натерти на тертці.
  • 3Смешайте кабачки терті з цедрою.
  • 4Удалите з решти фруктів білу серцевину і кісточки, але не викидайте їх. Візьміть невеликий шматочок марлі і просто зав'язати кісточки і серцевину в марлевий мішечок.
  • 5Натрите корінь імбиру на дрібній тертці і зав'яжіть його в окремий мішечок так само, як ви зробили з кісточками.
  • 6Мелко наріжте м'якоть апельсинів і лимонів. Очистіть яблуко, видаліть серцевину і також дрібно наріжте. Пересипте фрукти в ємність з кабачками.
  • 7Поставьте каструлю з масою на середній вогонь. Додайте в ємність цукор і закип'ятіть суміш. Варіть на повільному вогні до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
  • 8Добавьте в каструлю 2 марлеві мішечки, які ви зробили раніше. Зменшіть вогонь під каструлею і варіть 45 хвилин, постійно помішуючи масу.

  • Через 45 хвилин вийміть марлеві мішечки з мармеладу і розлийте його по гарячих стерилізованим банкам. Потім загорніть банки кришками і стерилізуйте в киплячій воді протягом 10 хвилин. Гарячий мармелад буде рідкуватим. Але після того, як він застигне, він буде триматися шматочками. Смачний домашній мармелад — один з найкращих десертів. Імбир надає злегка гоструватий смак, а хрусткі шматочки цедри — одна з родзинок такого домашнього мармеладу. Почастуйте друзів і поділіться рецептом.
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок