Ягідне желе зі сметаною - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Десерти
Дитячі страви

Низькокалорійне ягідне желе добре освіжить в спекотний літній день. Їм можна замінити повноцінний прийом їжі, наприклад поснідати. Що вже казати про дітей, які не тільки із захопленням наминали желе, але і будуть не проти прийняти участь в його приготуванні.


Такий яскравий і апетитний десерт готується з двох шарів: нижній складається з ягідного пюре з цільними плодами полуниці, а верхній з сметани з будь-якими іншими ягодами. Беріть нежирну сметану, найкращу полуницю, малину, чорницю та інші плоди, які вам до душі, починаємо готувати!


Інгредієнти


Сметана
250 мл

Приготування

  • 1200 г полуниці подрібніть в блендері до стану пюре. 20 г желатину всипте в 250 мл води, нагрійте до розчинення і остудіть. Змішайте з пюре, додайте 2 ст. л. цукру.
  • 2200 г полуниці, розрізаної навпіл, викладіть на дно форми для желе, залийте пюре і відправте в холодильник на 2,5 години.
  • 3Оставшийся желатин розпустіть в 150 мл води, теж підігрійте і остудіть, влийте сметану. Всипте 4 ст. л. цукру і добре перемішайте. Додайте решту полуницю й інші ягоди.
  • 4Залейте сметанною сумішшю застиглий полуничний шар і відправте в холодильник на 2 години.

  • Спробувавши це ягідне желе одного разу, ви будете робити його знову і знову. Взимку готуйте десерт з заморожених ягід, замінивши пюре в нижньому шарі соком. Відмінна ідея для святкового столу, чи не так? Тоді не забудьте поділитися рецептом з друзями!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок