Суп при застуді - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Дитячі страви
Курка
Супи

Курячий суп — старовинне домашнє засіб для швидкого одужання від простудних захворювань. Науково доведений Факт, між іншим! Вчені з університету штату Небраска експериментальним шляхом з'ясували, що речовини, що містяться в курячому супі, допомагають імунній системі боротися з ГРВІ та ГРЗ.


Вчені зібрали групу добровольців і годували їх курячим супом. Аналіз крові людей показав підвищений вміст карнозину, з'єднання, сприяє активізації нейтрофілів, клітин-захисників від інфекцій. Завдяки такій дії симптоми ГРЗ проявляються не так гостро, одужання настає швидше. Причому антипростудный ефект більшою мірою виражений саме у курячого супу, а не бульйону в чистому вигляді.

Але в основі нашого страви, звичайно ж, ароматний, золотистий курячий бульйон. Для бульйону підійдуть будь-які частини тушки: курячі спинки, крила, шиї. Але з стегон і гомілок зручніше відокремлювати м'ясо. Щоб бульйон вийшов красивого бурштинового кольору, варіть його з неочищеної від лушпиння цибулиною (ретельно промийте попередньо). Рис беріть круглозерний: смак його ніжніші і для супу-пюре підходить найкраще.


Інгредієнти


Курка
300 г

Приготування

  • 1Приготовьте бульйон. Частини курки складіть у каструлю, залийте водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Не забувайте знімати піну. Через 30 хвилин в каструлю відправте 1 очищену цілу моркву і 1 цибулину (митий у лушпинні). Варіть бульйон при тихому кипінні 50-60 хвилин. Незадовго до закінчення варіння посоліть за смаком.
  • 2Извлеките з бульйону овочі і курку, рідину процідіть. Цибулю і моркву викинете, а у курки м'ясо відокремте від кісток.
  • 3В глибокій сковороді розпустіть вершкове масло. Залишилися цибулину і моркву очистіть, дрібно наріжте і спасеруйте.
  • 4В каструлю, в якій буде варитися суп, відправте промитий рис, очищений і нарізаний картопля. Влийте бульйон і варіть до готовності. Потім влийте вершки, додайте куряче м'ясо, що залишився після варіння бульйону, і засмажку. Перебити вміст блендером, густоту регулюйте бульйоном. Поверніть каструлю на вогонь і знову доведіть суп до кипіння.

  • Подавайте лікувальний суп з половинкою вареного яйця і шматочком вершкового масла. Яйце зробить блюдо ще корисніші, а вершкове масло надасть додатковий пом'якшувальний ефект на горло. Харчуйтеся правильно і не хворійте! А якщо рецепт вам сподобався, поділіться ним з друзями.
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок