Як правильно готувати печінку - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок
11 серпня 2016 р. 4314




Часто печінка виходить сухою, гіркого або жорсткою, тому багато печінка не люблять. Так як печінка відноситься до дуже корисним і дешевим продуктам, ми пропонуємо нелюбителям печінки дати їй ще один шанс.

Основні проблеми виникають у процесі приготування печінки будинку це: печінка гірчить, печінка стала жорстка після смаження.


Як приготувати смачну печінку?

Першим ділом потрібно купити хорошу свіжу печінку.




Як визначити свіжість печінки?

При виборі печінки потрібно звернути увагу на її поверхню і запах. Поверхня свіжої печінки не має пошкоджень, засохлих місць, або плям. Колір печінки не повинен бути занадто світлий або темний. Якщо колір печінки занадто світлий, значить тварина хвора, а якщо занадто темний, то печінка вже давно зберігається. Запах у свіжої печінки сладковат, якщо пронюхивается кислинка – печінка вже зіпсована.

Якщо злегка ткнути ножем в сиру печінку, то повинна виділятися кров, а слід від вм'ятини повинен швидко зникати, поверхню вирівнюватися.

Чому гірчить печінку?

Приготувати печінку, щоб вона не гірчила реально. Печінка гірчить якщо на її поверхню потрапила жовч при забої тварин, або при обробці не були ретельно видалені судини, жили, плівка і жир, ці компоненти і надають гіркоту страв з печінки. Грубі плівки присутні в свинячий і телячої печінки, їх потрібно видалити ножем, піднявши плівки рукою. У пташиної печінки потрібно видалити всі з'єднують прожилки.

На жаль, якщо ваше блюдо гірчить, зробити з цим вже нічого не можна, тільки бути надалі уважним при виборі і видаляти всі плівки і прожилки щоб печінка не гірчить.

Існує міф, що гірчить саме свиняча печінка, але гіркота може дати і яловича та куряча і вирощувати індичат печінка, якщо вона була неправильно оброблена.

Чому печінка виходить суха і жорстка після приготування?

Яловича або свиняча печінка вийшла жорстка і суха після смаження, значить була передержана на вогні. Щоб печінка вийшла м'якою, їй достатньо побути на розпеченій сковороді 3-5 хвилин. І обов'язково перед смаженням запанірувати в борошні або сухарях, такий кляр не дасть витекти соку з печінки, печінка залишиться соковитою.

Щоб приготувати м'яку і соковиту печінку, її попередньо потрібно обробити наступними способами:

  • Замочити в холодному молоці на 40-60 хвилин;
  • Обсипати кожен шматочок содою, після закінчення 1 години ретельно помити водою;
  • Замочити в мінералці з додаванням ягідного соку (свіжих або заморожених ягід) на 40-60 хвилин.
  • Також солити печінка стоїть в самому кінці приготування, так як вона забирає вологу.

    Виправити ситуацію з жорсткою печінкою можна протушив її 40 хвилин з цибулею, залиту водою або бульйоном, або перекрутити на м'ясорубці і використовувати як начинку для млинців або пиріжків. Це також привід зробити паштет.

    Раніше ми публікували чудовий рецепт салату з курячою печінкою.

    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок