Грибні тефтелі - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

М'ясо
Соуси

Існує думка, що приготувати тефтелі можна тільки з м'яса. Саме такими ми звикли їх бачити: маленькі м'ясні кульки з підливою на тарілці з картоплею або рисом. Але тефтелі можуть бути дуже різними: з м'яса, риби, сочевиці, грибів, гречки, з соусом або сиром. Якщо ви звикли готувати м'ясні кульки тільки з м'яса і не хочете відмовлятися від звичного рецепта, внести невеликі зміни. Сім'я прийде від них у захваті.


Скажемо відразу, це не звичайні грибні тефтелі. Тут кухар вирішив схитрувати, приготувавши фарш з грибів і м'яса. Обсмажувати їх у маслі не потрібно. Досить викласти все у форму і залити смачним соусом. Аромат швидко покине межі кухні. І тоді за грибними тюфтельками вишикується ціла черга.


Інгредієнти


Свинячий фарш
450 г

Приготування

  • 1Сварите рис. Відставте його в бік остигати.
  • 2Очистите цибулину, розріжте на 6 частин. Подрібніть овоч в блендері з грибами і часником.
  • 3Вымесите фарш в окремій мисці. Додайте до м'яса подрібнену суміш, вже остиглий рис, сіль, а також перець. Натріть твердий сир на дрібній тертці. Подрібніть кріп. Додайте обидва цих продукту підготовлений фарш. Змішайте складові.
  • 4Перед тим, як сформувати тефтелі, обов'язково змочіть руки холодною водою. Потім приступайте до формування кульок.
  • 5Возьмите форму. Викладіть м'ясні кульки в 1 шар.
  • 6Нарежьте помідори шматочками. Додайте сік. Потім всипте цукор до помідорів. Гарненько все змішайте. Додайте в цю масу сметану. Змішайте всі інгредієнти ще раз.
  • 7Растворите борошно у воді. Переконайтеся, що не залишилося жодної грудочки. Змішайте обидві суміші: томатну і борошняну. Залийте нею тефтелі в формі.
  • 8Выставьте температуру духовки на 180 °С. Накрийте форму з стравою фольгою. Відправте блюдо запікати протягом години.

  • Смак дійсно приголомшливий. Гриби додають у страву нові смакові нотки. Тефтелі ніжні і соковиті. Хочеться ще і ще. Щоб вистачило на всіх, готуйте побільше і не забувайте про гарнірі. Хоча таку смакоту можна подавати і як самостійне блюдо. Почастуйте друзів — і вони точно захочуть дізнатися рецепт. Поділіться?
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок