Соус баже з волоських горіхів - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Веганські
Вегетаріанські
Соуси

На будь-якому грузинському застілля присутній розлитий в піали і приправлений золотистим горіховим маслом соус баже — один з найпопулярніших соусів цієї гірської країни.


Соус не вимагає варіння і досить універсальний в застосуванні: їм приправляють страви з курки, смажену рибу, баклажани. Також його прийнято вживати з гомі (кукурудзяна каша, вона ж мамалига), мчаді (невеликі смажені кукурудзяні коржі) або просто вмочати в нього шматочок грузинського хліба шоті або лаваша.

Варіацій складу досить багато, адже кожна українська господиня готова похвалитися своїм рецептом баже! Основні інгредієнти все ж залишаються незмінними: горіхи, часник, спеції. Добре, якщо знайдете мелені насіння пажитника, а також імеретинський шафран (звичайні сушені чорнобривці): вони додадуть соусу неповторний колорит.


Інгредієнти


Волоські горіхи
100 г

Приготування

  • 1Грецкие горіхи пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в крихту за допомогою блендера. Любителі свіжої зелені кінзи на цьому етапі можуть додати і її.
  • 2Добавьте часник, пропущений через прес, і всі спеції, коригуючи їх кількість за своїм смаком.
  • 3Влейте 50 мл кип'яченої охолодженої води і розімніть масу виделкою. Не перестаючи розмішувати масу, влийте решту води. Консистенція соусу повинна бути як у нежирної сметани.

  • Баже можна приготувати і на курячому бульйоні, а також влити в соус столову ложку яблучного оцту або гранатового соку. Легка кислинка лише поліпшить смак. З куркою, рибою, індичкою, а також будь-якими овочами — пальчики оближеш! Порадуйте друзів простим рецептом приголомшливо смачного соусу!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок