Домашня бринза - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Вегетаріанські
Закуски

Бринза — сир, який виготовляють з пастеризованого коров'ячого, буйволячого, овечого і козячого молока або їх суміші. Але навіщо купувати цей сир в магазинах, якщо його запросто можна зробити вдома. А в сирі власного виробництва не буде ніяких шкідливих речовин.


«Зі Смаком» підготував для вас доступний рецепт приготування бринзи в домашніх умовах. Але пам'ятайте, щоб сир вийшов дійсно смачним і корисним, беріть тільки свіжі та якісні молоко, яйця і сметану.


Інгредієнти


Молоко
2 л

Приготування

  • 1Вылейте молоко в каструлю, додайте сіль і поставте його на вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
  • 2Взбейте яйця, а потім додайте до них сметану. Влийте яєчну масу в молоко, як тільки вона закипить. Після знову доведіть до кипіння, не забуваючи помішувати, варити ще 5-6 хвилин, щоб сироватка відокремилася від сирної маси.
  • 3Возьмите друшляк і застеліть його марлею, перелийте масу з каструлі і дочекайтеся, щоб сироватка стекла.
  • 4Переставьте друшляк на чашу, накрийте сирну масу марлею, а зверху покладіть тарілку і поставте літрову банку з водою.
  • 5Брынза повинна полежати під пресом ніч. Після цього зніміть марлю і перекладіть бринзу на тарілку.

  • У вас вийде сир, який можна додавати в салати, робити з ним тости, так і просто ласувати в будь-який час, тому обов'язково спробуйте приготувати бринзу будинку!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок