Пряний журавлинний соус

Соуси

Розрахований на 4-6 порцій  Пряний журавлинний соус


Інгредієнти



    Інгредіенти
  • 350 г журавлини

  • 100 г меду

  • 1 столова ложка коричневого цукру

  • 3/4 склянки води

  • 1 столова ложка цедри від апельсина

  • паличка кориці

  • 4 стручки кардамону

  • 1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха

  • щіпка сухої гвоздики

  • 2 столові ложки імбиру, дрібно нарізаного

  • 1 столова ложка апельсинового лікеру




Рецепт приготування пряного журавлинного соусу


Пряний журавлинний соус-крок 1

Киньте костур, мед, коричневий цукор, палички кориці, стручки кардамону, мускатний горіх, гвоздику в каструлю. Залийте водою, доведіть до кипіння, варіть 1-2 години. Ви помітите що суміш загусає.



Пряний журавлинний соус-крок 2

Додайте апельсинову цедру, апельсиновий лікер і імбир, перемішайте, варіть на повільному вогні ще 1-2 хвилини. Сенс у тому, що варити журавлину треба до тих пір, поки вона не розм'якшити і не лопне. Якщо ви хочете не густий соус, зніміть з вогню. Якщо густий - варіть ще до потрібної консистенції (рідина випаруватися, і він загусне). Витягніть палички кориці. Подавайте до столу в неглибокій мисці кімнатної температури.




Пряний журавлинний соус-фінал

Суміш може зберігатися в закритій ємності в холодильнику 2 дні.


Приємного апетиту


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок