Солодкі грінки з карамелізованими яблуками - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок
13 квітня 2018 р. 66




Солодкі грінки в клярі з молока і яєць - це швидко, просто і дуже дешево по собівартості. Ми пропонуємо ще трохи поліпшити цей улюблений усіма сніданок – додати до грінок карамелізовані пряні яблука зверху. Грінки з яблуками так смачно поєднуються, що можуть замінити собою справжній яблучний пиріг.

Щоб вийшли хрусткі всередині грінки, вибирайте хліб злегка підсохлий. Приготування солодких грінок – це правильний вибір економною господині з утилізації подсохшего хліба або булочок. Для приготування грінок підійде будь білий хліб або батон.

Зараз, після Великодня цей рецепт актуальне з пасками, які не встигли вчасно з'їсти. Але якщо ви використовували наш рецепт найсмачнішого паски, то сумніваюся що у вас щось залишилося :)


Інгредієнти

  • Білий хліб — 6-7 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Молоко — 3 ст. л.
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Яблука — 2 шт.
  • масло — 10 г
  • Кориця мелена — 0.5 0.5 ч. л.
  • Рослинна олія — 1 ст. л.
  • Вода — 50 мл

  • Процес приготування

    Грінки будемо готувати на сковороді, а точніше на двох сковородах. На одній потрібно карамелізувати яблука, на інший підсмажити грінки.

    Яблука порізати на невеликі шматочки. Шкірку з яблук залишаємо, вона допоможе зберегти цілісність шматочків, а ще в шкірці міститься корисний пектин, який виділяється під час впливу температурою. Пектин загустит рідина, яка вийде від карамелізації, і ми отримаємо справжній яблучно-карамельний соус.




    З двох яєць, молока, 1 ч. л. цукру, 0.5 ч. л. кориці зробити кляр для обвалювання грінок. Всі інгредієнти добре збити віночком.




    Для карамелізації яблук на розігріту сковороду всипати цукор, що залишився, додати масло. Коли цукор почне танути, додати яблука і решту корицю. Смажити яблука пару хвилин.




    Коли яблука випила свій сік, додати воду і продовжувати тушкувати ще 5 хвилин.

    Поки готуються яблука, добре розігрійте другу сковороду. Сковороду змастити рослинним маслом.

    Кожен шматочок хліба обмокнуть в яєчно-молочний кляр з обох сторін і відразу ж відправити на розігріту сковороду.




    Обсмажувати грінки приблизно по 3 хвилини з кожного боку.






    Коли все готове, залишається тільки подати.




    Тільки вранці можна дозволити собі з'їсти гору солодких грінок з пряними яблуками без докорів совісті про зайві калорії. Тому сміливо готуйте подібні сніданки, і насолоджуйтеся вранці!


    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок