Домашні пончики на молоці - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Випічка

За однією з легенд, перший пончик був випечений на полях битв кондитером Фрідріха Великого в 1756 році. Надихає, чи не правда? Але нам з вами зовсім не потрібно бути на полі бою, щоб порадувати себе смачненьким. Сьогодні «Зі Смаком» поділиться простим, але дуже смачним рецептом пончиків.


Повітряні, золотисті пампушки з гарячої сковорідки розтоплять будь-яке серце! Цей універсальний домашній десерт не вимагає начинки, але можна додати крем, варення, джем і перетерті з цукром ягоди за бажанням.


Інгредієнти


Пшеничне борошно
500 г

Приготування

  • 1Смешайте в каструльці молоко з водою і розігрійте, щоб як слід розмішати в ньому цукор і сухі дріжджі. Накрийте каструлю рушником і дайте постояти 15 хвилин.
  • 2В іншій мисці збийте два яйця. Додайте розтоплене вершкове масло і сіль. При бажанні можна додати ванілін.
  • 3Вылейте вміст каструльки в миску і поступово додайте пшеничне борошно, замішуючи. Готове тісто не повинно липнути до рук, але і забитим теж бути не повинно!
  • 4Накройте тісто рушником і залиште підніматися приблизно на півтори години. Тісто має піднятися вдвічі. Якщо це сталося раніше відведеного часу, можна приступати до наступного кроку.
  • 5Раскатайте тісто так, щоб товщина шару була не менше 1 сантиметра. Для вирізання пампушків можна використовувати склянку з вузькою шийкою або чарку з широким.
  • 6Оставьте отримані кружечки до тих пір, поки вони не розбухнуть приблизно вдвічі.
  • 7За цей час підготуйте глибоку сковороду і налийте в неї стільки олії, щоб пончики, плаваючи в ньому, не стосувалися дна. Розігрійте сковорідку.
  • 8Обжарьте пончики з двох сторін до золотистого кольору. Готові викладайте на серветку, щоб позбутися від зайвого масла.
  • 9Остался останній штрих: присипте гарячі пампушки цукровою пудрою або додайте начинку всередину, зробивши надріз збоку.

  • Готувати смачні пончики будинки можна з приводу і без — вони завжди будуть мати шалений успіх! Якщо проміжок часу, який йде на расстойку тіста, здається вам занадто довгим, приготуйте пампушки без дріжджів. Ці кондитерські вироби не тільки піднімуть настрій, але і добре наситять. Розкажіть друзям про цьому чудовому рецепті, щоб їх чаювання теж пройшло солодко!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок