Самса по-арабськи - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Закуски
М'ясо

Виявляється, смачну самсу можна покуштувати не тільки на курорті. Якщо ви зважитеся спекти її будинку, зрозумієте, що нічого більш соковитого і ситного не їли ще ні разу в житті. Адже що може бути краще рум'яної випічки з начинкою з простих, зрозумілих і на 100 % якісних інгредієнтів?


На цей раз ми поділимося з вами одним з найулюбленіших наших рецептів та детально розповімо, як приготувати фантастично смачну самсу по-арабськи. Це блюдо не залишить байдужим ні одного члена вашої сім'ї. Запасіться необхідними інгредієнтами і біжіть на кухню творити чудеса.


Інгредієнти


Пшеничне борошно
2 скл.

Приготування

  • 1Просейте в глибоку посуд борошно, додайте сухі дріжджі, розпушувач, цукор і 1 ч. л. солі, влийте 4 ст. л. соняшникової олії, молоко і замісіть тісто.
  • 2Заверните тісто у харчову плівку або пакет. Тим часом відваріть до готовності очищений картопля, пюрируйте його з 50 г вершкового масла, додайте подрібнений кріп і гарненько все перемішайте.
  • 3Измельчите і обсмажте до прозорості цибулю, покладіть в сковороду яловичий фарш, гарненько все перемішайте і обсмажуйте м'ясо до готовності.
  • 4Приготовьте соус бешамель, змішайте його з м'ясним фаршем, сіллю і чорним меленим перцем.
  • 5Тесто розділіть на 9 частин. Кожну частину скачайте кулькою, помістіть на обробну дошку і накрийте харчової плівкою. Залиште тісто на 15 хвилин.
  • 6Предварительно присипавши кульку тесту кукурудзяним крохмалем і борошном, розкачайте його в тонкий пласт. З допомогою силіконової пензлика змастіть середину коржа розтопленим вершковим маслом. Переверніть тісто змазаній стороною вниз.
  • 7В центр покладіть 1 ст. л. картопляного пюре і 1 ст. л. м'ясної начинки. Зберіть краю тесту в пучок. Одержаний «хвостик» перекрутіть, розкрийте краю і сформуйте самсу.
  • 8Выложите страву на застелений пергаментом деко для запікання і відправте в розігріту до 190 градусів духовку. Випікайте самсу до рум'яної скоринки.

  • Вітаємо, суперсытная самса по-арабськи готова! Подавайте її теплою і з улюбленим гострим соусом. Подивіться, як можна приготувати шикарне хачапурі по-аджарськи. Якщо вам сподобався рецепт, поділіться ним зі своїми друзями!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок