Біляші на дріжджах - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Випічка
М'ясо

Проходячи вулицею повз намети з гарячими біляшами, навряд чи хто втримається і не купить собі один. Давайте приготуємо цю смакоту! А що, продукти доступні, технологія зрозуміла, так і тісто ми пропонуємо використовувати таке, з яким пиріжки вийдуть пишними, з тонкою хрумкою скоринкою, а масла вберуть мало.


Дріжджі в рецепті вказані свіжі. Якщо захочете замінити на сухі, беріть приблизно 5 грамів і змішуйте їх прямо з сухою борошном, а вже потім додайте тепле молоко і все інше. До фаршу для аромату можна додати щіпку улюблених спецій, наприклад хмелі-сунелі.


Інгредієнти


Дріжджі
20 г

Приготування

  • 1В підігрітому до 40 градусів молоці розведіть дріжджі, додайте цукор і жменю борошна. Суміш повинна вийти як густа сметана. Приберіть ємність в тепле місце на 30 хвилин.
  • 2Сливочное масло розтопіть. У велику миску просійте борошно і велику дрібку солі.
  • 3В миску з борошном вилийте піднялася опару, розтоплене вершкове масло і соняшникову олію. Замісіть тісто. Спочатку воно буде густим і липким, але борошна підсипати не потрібно. Місіть до тих пір, поки воно не стане пружним і перестане липнути. Періодично змащуйте руки соняшниковою олією.
  • 4Накройте миску з тестом плівкою і поставте в тепле місце на годину. За цей час тісто має збільшитися вдвічі.
  • 5Нарежьте лук як можна дрібніше, додайте пропущений через прес часник, чорний перець за смаком, сіль.
  • 6Тесто обімніть, розділіть на рівні частини, скачайте з них кульки і залиште на 10 хвилин. З фаршу скачайте таку ж кількість кульок, але розміром поменше.
  • 7Мягкий кулька прbплюсніть долонею, по центру покладіть фарш і защипайте краю тесту навколо начинки, щоб вийшло віконце.
  • 8Выкладывайте біляші на сковороду спочатку отвором вниз, смажте до зарум'янювання, потім переверніть і доведіть до готовності.

  • Щоб прибрати надлишки масла, біляші після смаження викладайте на паперовий рушник або серветку. Якщо хочете, щоб тісто було менше хрустким, укладіть вироби отворами вгору в каструлю з кришкою. Подавайте гарячими з густою сметаною. Несіть рецепт в маси, діліться з друзями!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок