Яєчня шакшука - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Вегетаріанські
Відео
Овочі

Шакшука — це блюдо з яєць, смажених в томатному соусі з додаванням перцю, цибулі і різноманітних приправ. Хоча батьківщиною цієї страви вважається Туніс, воно є одним з найпопулярніших в єврейській кухні. Яєчня на овочевій подушці — типовий ізраїльський сніданок. Його готують, як правило, на всю сім'ю, тому беруть одразу кілька яєць.


Існує багато різних варіантів приготування шакшуки. Експериментуйте і додайте за смаком паприку, зелень і спеції.


Інгредієнти


Яйце
8 шт.

Приготування

  • 1Нарежьте дрібно цибулю. Подрібніть часник. Підсмажте овочі на сковороді на соняшниковій олії.
  • 2Измельчите помідори. Посоліть і поперчіть. Змішайте помідори з томатною пастою. Додайте отриману суміш в сковороду з цибулею.
  • 3Накройте сковороду кришкою і тушкуйте овочі кілька хвилин.
  • 4Когда у вас вийде однорідна маса, додайте яйця. Постарайтеся, щоб жовток залишився цілим.
  • 5Когда яйця будуть готові, зніміть сковороду з вогню.


  • Ця страва сподобається всім любителям гостренького. Подавайте гарячу шакшуку з скибочкою хліба, коржем, салатом, хумусом.
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок