Роман - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

М'ясо

Роман — популярна італійська гаряча закуска. Вона являє собою ніжну телятину, обжареную з прошутто (пармською шинкою) і шавлією. Про апетитності страви можна судити і за назвою, що відбувається від забавного римського діалектичного словосполучення і означає буквально «стрибни-в-рот».


Для приготування сальтимбокки іноді використовують свинину або куряче м'ясо. Однак ми радимо дотримуватися класичного рецепту, а в ньому головний інгредієнт — бездоганна теляча вирізка тонкої нарізки (близько 1 см завтовшки).


Інгредієнти


Телятина
800 г

Приготування

  • 1Нарежьте телятину тонкими пластами. Накрийте кожен з них між харчовою плівкою і відбийте до товщини 5 мм. Злегка посоліть і поперчіть.
  • 2Листья свіжого шавлії обдайте окропом для м'якості. На підготовлену яловичину покладіть по скибочці прошутто і по листу шавлії в центр. Закріпіть за допомогою зубочистки.
  • 3Разогрейте в сковороді оливкове масло і половину вершкового. Смажте телятину на середньому вогні 3-4 хвилини шинкою вгору. Переверніть і злегка обсмажте з іншого боку. Перекладіть на теплі тарілки.
  • 4Вылейте масло з сковороди і налийте вино. Доведіть до кипіння і варіть на сильному вогні до зменшення обсягу в два рази. Потім додайте вершкове масло і, за бажанням, улюблені спеції.
  • 5Выньте з м'яса шпажки і полийте соусом.

  • У деяких рецептах сальтимбокку згортають рулетом. Якщо вам більше подобається такий варіант приготування, сміливо слідуйте йому. Сподіваємося, це блюдо з найніжнішої телятиною стане одним з ваших улюблених. Готуйте самі і діліться рецептом з друзями!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок