Відкритий пиріг з ягодами - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Випічка
Десерти

Літо — сезон овочів, ягід, фруктів і експериментів на кухні. Багато хто пам'ятає дивовижні пироги, які бабуся готувала в літній період з найрізноманітнішою начинкою. І здорово, коли жінки продовжують ці традиції вже у своїх сім'ях, балу дітей, чоловіка смачною випічкою.


В прохолодну пору року хочеться більш ґрунтовних страв: пиріжків з м'ясом, грибами. А ось влітку саме час готувати десерти з легкої начинкою, яка, крім неймовірного смаку, має ще і незрівнянним ароматом. Редакція «Зі Смаком» підготувала для вас рецепт пирога з ягодами, який сподобається і дорослим, і дітям.


Інгредієнти


Смородина
400 г

Приготування

  • 1Соедините цукор, воду, ягоди і варіть 15 хвилин після закипання.
  • 2Смешайте крохмаль з водою, додайте в ягідну масу, перемішайте. Доведіть суміш до кипіння, зніміть з вогню і залиште на годину остигати. Час від часу помішуйте.
  • 3Смешайте борошно, цукор, сіль. Молоко нагрійте, додайте сухі дріжджі, цукор і перемішайте.
  • 4Соедините цю масу з сухими інгредієнтами, додайте яйце, розтоплене вершкове масло і замісити тісто. Накрийте його і поставте підходити в тепле місце (орієнтовно на 50 хвилин).
  • 5Раскатайте тісто в пласт і викладіть в роз'ємну форму, попередньо змастивши її олією. Сформуйте дно і борти і викладіть всередину ягідну начинку. Тісто змастіть сумішшю жовтка і молока.
  • 6Разогрейте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг 40 хвилин.

  • Дивовижне ласощі відмінно підійде як для дружніх посиденьок, так і для сімейних обідів. Діти розкидають його зі столу зі швидкістю світла. Побалуйте себе і рідних літнім десертом. Ягоди можна замінити на будь-які інші, які у вас є. Експериментуйте і не забудьте поділитися цим рецептом з друзями.
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок