Сирні кульки в духовці - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Випічка
Закуски

Ці повітряні сирні кульки французи називають гужерами, готують їх з заварного тіста з додаванням сиру. Гужери виходить легкими і листковими, зовнішнім виглядом нагадують еклери. Сирні гужери — відмінна закуска до вина. Їх також можна подавати з будь-яким соусом.


Гужери варто їсти відразу після приготування, гарячими. Якщо кульки трохи осядуть і вийдуть не такими пишними, не страшно. Смак від цього не постраждає, та і зовнішній вигляд теж. Приготуйте всі інгредієнти заздалегідь, натріть сир заздалегідь, тому що доведеться готувати швидко!


Інгредієнти


Вода
125 мл

Приготування

  • 1Разогрейте духовку до 220 градусів. Застеліть деко пергаментним папером.
  • 2Подогрейте в каструлі воду, масло наріжте кубиками і відправте його у воду, щоб розчинилося, посоліть і поперчіть. Не знімайте з вогню.
  • 3Высыпьте у воду борошно і енергійно перемішуйте, поки маса не стане гладкою і однорідною. Зніміть з вогню, дайте охолонути.
  • 4Добавьте яйця і швидко перемішайте. Тісто спочатку буде грудками, але його можна легко зробити однорідним, потрібно добре розмішати. Для цього зручно використовувати міксер.
  • 5Добавьте 3/4 всього сиру і цибулю, перемішайте.
  • 6Формировать гужери краще з допомогою кондитерського мішка. Якщо у вас його немає, використовуйте ложку.
  • 7Оставшимся сиром посипте зверху кульки і відправте їх у духовку на 10 хвилин.
  • 8Уменьшите температуру до 190 градусів і випікайте ще 25 хвилин до золотистого кольору.
  • 9Для того щоб зробити гужери більш хрусткими, за 5 хвилин до готовності проколіть кожен кульку ножем, щоб випустити пар, і відправте назад в духовку.

  • Якщо вам припало до смаку це оригінальне блюдо з сиру, поділіться рецептом з друзями! Тепер ви з легкістю зможете приготувати вишукану французьку закуску будинку.
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок