Домашній сир твердий - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Вегетаріанські
Закуски

Твердий сир в домашніх умовах приготувати дуже просто. Вам не знадобляться ні сичужний фермент, ні оцтова есенція або лимонний сік. Справа в тому, що сир, який використовують при приготуванні сиру, вже сам по собі кисломолочний продукт і нічого не потрібно додавати в молоко для закваски.


Можна використовувати навіть знежирений сир, консистенція сиру залишиться щільною, і при нагріванні він добре розплавиться. Це властивість нагоді на випадок, якщо ви захочете запекти піцу або зробити кабачкову запіканку з цим твердим сиром.


Інгредієнти


Сир
1 кг

Приготування

  • 1Залейте сир гарячим молоком і поставте на повільний вогонь, проваріть протягом 10 хвилин. Потім викладіть масу в друшляк, застелений марлею.
  • 2Выложите суміш в миску, додайте яйце і соду, посоліть і перемішайте.
  • 3Верните суміш на вогонь і варіть ще 10-15 хвилин до отримання тягучою консистенції.
  • 4Выложите сир у форму, поставте під гніт. Через 8 годин продукт готовий до вживання.

  • Любителі гострого сиру можуть додати кілька зубчиків часнику під час варіння сирної маси. Так само доречно додати в сир зелень, шматочки сушеної паприки або іншу приправу за вашим смаком. Діліться цим чудовим рецептом з друзями і собі не забудьте зберегти!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок