Салат з бринзою та печеною морквою - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок
19 квітня 2018 р. 54




Нещодавно опублікований рецепт запеченої моркви надихнув нас ще на один (і не востаннє) рецепт з цим смачним і корисним інгредієнтом. Якщо в минулому рецепті ми пропонували використовувати моркву як гарнір, то в цей раз у нас вийшов салат.

Салат з морквою і бринзою по цьому рецепту виходить дуже вітамінним. Як можна не любити запечену морква, знаючи той факт, що завдяки термічній обробці, морква подвоює вміст кількості антиоксидантів і покращує засвоєння бета-каротину, з якого синтезується вітамін А. Я вибираю запікання моркви, так як на мій погляд, саме запікання покращує смакові якості моркви, ніж варення.

Як завжди, рецепт простий і смачний.


Інгредієнти на 4 порції:

  • Морква — 500 г
  • Сир бринза — 50 г
  • Горіхи — 25 г
  • Кріп — пару гілочок
  • Рослинна олія — 1 ст. л.
  • Сіль, перець — за смаком
  • Для заправки:

  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Часник — 2 з.
  • Цукор — 2 ч. л.
  • Суміш сухих трав — 1 ч. л.
  • Сіль — щіпка

  • Процес приготування

    Моркву для салату почистити, помити і порізати пластинками. Морквяні скибки, злегка посолити і поперчити, полити олією і перемішати перед запіканням.

    Запікати моркву в духовці при температурі 180 °C приблизно 50 хвилин до м'якості. Під час запікання моркву необхідно кілька разів перемішати.




    Приготування заправки для салату

    Для того щоб приготувати заправку потрібно подрібнити часник і змішати разом з іншими інгредієнтами: оливкова олія, лимонний сік, цукор, сіль, суміш сухих трав. Перемішати соус віночком до однорідності.




    Для того щоб приготувати заправку потрібно подрібнити часник і змішати разом з іншими інгредієнтами: оливкова олія, лимонний сік, цукор, сіль, суміш сухих трав. Перемішати соус віночком до однорідності.




    На фото видно, що я використовувала для салату кедрові горішки, але для цього рецепта підійдуть будь-які горіхи. Великі горіхи попередньо подрібнити.

    Зверху посипати зеленню.




    Смачний і корисний салат із запеченою морквою готовий.


    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок