Шашлик по-питерски - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

М'ясо
На грилю

Настає мій улюблений сезон — сезон шашликів! Час, коли вдома всидіти просто неможливо і мангал кличе. Редакція «Зі Смаком» теж не може не думати про соковитому м'ясі, приготовлена на вогнищі, тому сьогодні я розповім вам про зовсім особливому рецепті, яким зі мною поділилася подруга з Санкт-Петербурга!


Новачки в шашличному справі іноді стикаються з проблемою: як приготувати м'який шашлик зі свинини? Як не пересмажити його, залишити соковитим, але довести до готовності? Потрібно вибрати правильний маринад і правильне м'ясо: приготуйте шашлик на вині, вибравши для цього свинячу шийку.

Свинина у вині стає ніжною і набуває унікальні ароматні ноти. Використовуйте тільки сухі вина, оскільки кріплені майже не впливають на запах і розм'якшують м'ясо набагато гірше.


Інгредієнти


Цибулю
1 кг

Приготування

  • 1Вечером наріжте м'ясо на великі шматки, а очищений цибулю подрібніть. Викладіть м'ясо з цибулею в об'ємну посуд, додайте сіль, перець і добре перемішайте. Накрийте кришкою і поставте на ніч у холодильник.
  • 2За дві години до приготування залийте м'ясо вином і тримайте посуд закритій до самої смаження. Нанизуйте шматки, трохи віджати рідину, щоб м'ясо щільно прилягало до шампуру. Смажте до повної готовності.

  • Цей маринад абсолютно самодостатній, але я іноді додаю подрібнений часник і розмарин. Пам'ятайте, що маринувати м'ясо в алюмінієвій або дерев'яному посуді не варто. У першому випадку метал окислюється, а в другому маринад вбирається у дерево. Збережіть чудовий рецепт м'яса питерски і поділіться ним з іншими!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок