Пляцок - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Випічка
Десерти

Як показує практика, десерти з незвичайними назвами досить прості в приготуванні. Та й назви ці незвичні тільки для нас, а от у себе на батьківщині їх не сприймають як щось незвичайне. Але ось пляцок, традиційна польська випічка, завжди особлива.


Все завдяки хитромудрості, яскравості і незвичності. Це варіант випічки, який дійсно можна віднести до святкових ласощів. А головне, його можна пекти в будь-який час року: вам не знадобляться свіжі сезонні ягоди, досить баночки улюбленого варення.


Інгредієнти


Пшеничне борошно
500 г

Приготування

  • 1Высыпьте склянку маку в сотейник, залийте його водою і прокип'ятіть на слабкому вогні протягом 20 хвилин. Злийте всю зайву рідину.
  • 2Разотрите мак дочиста. Додайте до нього 1 яйце, 75 г цукру, крохмаль і 1 ст. л. вершкового масла.
  • 3Отделите білки від жовтків. Збийте 5 жовтків з 150 г цукру. Додайте до суміші сметану і розм'якшений маргарин. Гарненько все перемішайте до утворення однорідної маси.
  • 4Смешайте борошно з розпушувачем. Додайте цю суху суміш в масу з яєць. Замісіть тісто. Воно вийде липким. Не піддавайтеся спокусі і не додавайте більше борошна. Надішліть тісто в холодильник.
  • 5Возьмите 5 білків і збийте їх до піни. Під час збивання поступово додайте 225 г цукру. Коли інгредієнти вже добре збиті, додайте кисіль.
  • 6Выньте тісто з холодильника і розділіть його на дві частини. Візьміть форму для випікання змастіть її вершковим маслом і застелити пергаментом. Викладіть одну частину тіста у форму, розподіліть її по дну і зробіть невеликі бортики.
  • 7Вы можете використовувати будь-яке варення, якщо немає сливового. Але воно не повинно бути дуже густим і дуже солодким. Краще віддати перевагу варення з кислинкою. Змастіть тісто половиною варення, а зверху викладіть половину макової начинки маленькими гірками.
  • 8Заполните прогалини між маком збитими білками.
  • 9Разогрейте духовку до 160 °С і відправте випікатися пиріг до тих пір, поки збиті білки не стануть золотистими зовні, але м'якими всередині.
  • 10Проделайте те ж саме з другим коржем.
  • 11Приготовьте крем. Змішайте 200 г масла, 400 г згущеного молока і 1 ч. л. какао.
  • 12Когда коржі охолонуть, змастіть їх кремом і складіть начинкою всередину. Пиріг можна змастити тонким шаром крему зі згущеного молока.
  • 13Отправьте готовий пиріг в холодильник на 2 години. Перед подачею наріжте його шматочками.

  • Викладаючи мак і заливаючи тісто білками, спробуйте додати горіхи або родзинки. Дайте волю фантазії, навіть якщо ви строго дотримуєтеся рецептом. Багато печуть пироги зі свіжими ягодами. Але якщо в будинку немає, це не означає, що вам не вдасться спекти смачний десерт. Пригощайте друзів і насолоджуйтеся самі!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок