Густий грушевий джем - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Веганські
Вегетаріанські
Десерти
Дитячі страви
Заготовки

Редакція «Зі Смаком» відповідально заявляє: доброго джему багато не буває. Як не скористатися нагодою і не приготувати ще одну баночку смакоти? На цей раз з груш. Густий, надзвичайно красивий, з приголомшливим ванільним ароматом... Ідеально намазується на хліб і не розтікається. Як масло!


Прянощі — прекрасний спосіб облагородити що завгодно. В результаті простацьку, на перший погляд, страву на смак просто фантастичне. Груша дружить з ваніллю, кардамоном, рожевим перцем, мускатним горіхом. Вибирайте собі по душі!

Якщо блендера немає, можете організувати процес інакше. На самому початку натріть груші на тертці, а далі готуйте згідно з рецептом. Велика частина скибочок розвариться, але готовий джем все ж таки буде більш фактурним, ніж той, що був пюрирован.


Інгредієнти


Груша
2 кг

Приготування

  • 1У груш видаліть серцевину. Шкірку знімати не треба, так як вона багата на пектин, від якого багато в чому залежить густота джему.
  • 2Мякоть груш наріжте невеликими кубиками, додайте лимонний сік, цукор і мускатний горіх. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою. Після закипання варіть на повільному вогні 40 хвилин.
  • 3Снимите з вогню, злегка остудіть, пюрируйте масу блендером, додайте ванілін. Поверніть каструлю на вогонь і ще раз доведіть до кипіння. Готовий джем расфасуйте гарячим по стерилізованим банкам. Закрийте кришками, переверніть банки і укутайте до охолодження.

  • Ви лише уявіть: ранок, свіжозварена кава, ароматна булочка з джемом... Готуйте, пробуйте, дивуйтеся та діліться радістю з друзями, адже це насправді дуже смачно!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок