Торт «Пані Валевська» - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Випічка
Десерти
Торти

Для любителів піч щось смачне і незвичайне у нас завжди знайдеться безліч рецептів. Але як же вибрати? Якщо не знаєте, чим порадувати своїх близьких, зверніть увагу на торт «Пані Валевська». Він складається з легкого безе з горішками. Таке оцінять усі ласуни.


В честь кого названо це частування? Марія Валевська — польська аристократка, кохана Наполеона Бонапарта, яка народила йому сина, а ще неймовірна красуня. Саме її профіль красується на коробках з однойменними духами.

Якщо чесно, то торт готується непросто. Але те, що ви отримаєте в результаті, вас порадує. Виходить неймовірно смачний десерт. Готуйте і пригощайтеся!


Інгредієнти


Цукор
4 скл.

Приготування

  • 1Приготовьте коржі. Розітріть яйце з 1 скл. цукру і 100 г вершкового масла. Додайте мед, сметану, соду і лимонну цедру. Змішайте. Всипте просіяне борошно. У вас вийде густе тісто.
  • 2Возьмите форму для запікання. Змастіть її маслом і викладіть пекарську папір, а зверху третю частину тіста. Розрівняйте тісто змоченою у воді ложкою і відправте в духовку. Випікайте 15-20 хвилин при 180 °C. Випікати три коржа.
  • 3Приготовьте безе. Збийте 10 білків у піну, додайте 2 ст. цукру, збивайте далі до міцних піків. Викладіть піну на деко. Поставте його в духовку на 15-17 хвилин при 150 °C. Зменшіть температуру до 100 °C, відкрийте духовку і готуйте ще 1 годину.
  • 4Ну ось і настав час приготування крему. Підігрійте 1 ст. молока 1 ст. цукру, але не кип'ятіть. Збийте 10 жовтків і введіть у підігріту суміш. Заважайте до загустіння і зніміть з вогню.
  • 5Охладите крем, додайте 200 г вершкового масла, ванільний цукор і збийте. Потім додайте частину горіхів.
  • 6Покрошите окремо безе.
  • 7Выложите торт шарами. Спочатку корж, потім крем, після — безе. Повторіть так з усіма коржами.
  • 8Посыпьте торт рештою горіхів. Відправте в холодильник, щоб десерт просочився кремом.

  • Можна за бажанням прикрасити торт. Наприклад, приготуйте глазур і полийте нею частування. Все готово. Ставте чайник швидше!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок