Салат з нуту - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Веганські
Вегетаріанські
Закуски
Салати

Такий салат рятує в спеку і ідеально підходить прихильників правильного харчування. Бобові насичують організм необхідними білками, тому його можна використовувати як повноцінний обід або вечерю.


Ця страва припаде до смаку навіть любителям м'яса — нут його відмінно заміняє. А кислинка оливок і лимонного соку додає пікантності!


Інгредієнти


Консервований нут
400 г

Приготування

  • 1якщо ви використовуєте консервований нут, просто промийте його під проточною водою, обсушіть і викладіть в миску. Якщо ж ви хочете використовувати сушений нут, замочіть 280 г на ніч. Вранці процідіть і варіть протягом 1,5–2 годин згідно інструкції на упаковці, в кінці приготування посоліть.
  • 2Нарежьте помідори невеликими шматочками і варіть в киплячій підсоленій воді протягом 10 хвилин. Відкиньте на друшляк.
  • 3Нарежьте цибулю і базилік і викладіть в миску до нуту. Туди ж додайте оливки і помідори, полийте маслом і посоліть. Побризкайте лимонним соком, посипте перцем і добре перемішайте.
  • 4Дайте салату настоятися протягом 45 хвилин. Подавайте, прикрасивши листочками базиліку.

  • Готовий салат можна зберігати в контейнері, закритому харчовою плівкою. Можна поекспериментувати з добавками: в'ялені помідори замість відварних, нарізана кубиками фета або моцарелла, шматочки шинки, консервований тунець... Пригощайтеся і діліться рецептом з друзями!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок