Пиріг з бананами - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Випічка
Десерти

Французький пиріг-перевертиш з карамелізованими яблуками і ніжним тістом називають татен. Авторами такої методики випікання вважаються жили в XIX столітті у Франції сестри Стефані і Кароліна Татен, які як-то помилково виклали у форму для випічки яблука з карамеллю, а потім накрили тестом. Невідомо, наскільки історія правдива, головне, що рецепт такого смачного пирога все ж існує.


Пропонуємо трохи відхилитися від класичного варіанту приготування — спекти татен з бананами. Такий пиріг виходить дуже ніжним, м'яким і солодким. Банани пахнуть божественно! Варто спробувати.


Інгредієнти


Пшеничне борошно
1,5 скл.

Приготування

  • 1Муку просійте, додайте 2 ст. л. звичайного цукру, розпушувач, сіль, сметану, яйце і 100 г розм'якшеного масла.
  • 2Заместите тісто і відправте його в холодильник на 30 хвилин.
  • 3Оставшееся масло розтопіть в сковороді, додати коричневий цукор. Постійно помішуйте, поки цукор повністю не розчиниться. Перелийте карамель у форму для запікання.
  • 4Бананы розріжте навпіл, потім кожну частину ще вздовж. Викладіть половинки на дно форми з карамеллю.
  • 5Достаньте тісто з холодильника, розкачати. Викладіть його поверх бананів, краю загніть всередину.
  • 6Выпекайте в духовці при 200 градусах 35-40 хвилин.
  • 7Готовый пиріг накрийте стравою і переверніть, акуратно зніміть форму.

  • Вам обов'язково сподобається такий варіант французької випічки. Балуйте себе частіше і радьте друзям приготувати чудовий татен!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок