Білий соус для шашлику - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Соуси

Білий соус до шашлику готується на кисломолочної основі. Основа нашого рецепта — натуральний йогурт, але можна використовувати замість нього і кефір. А деякі кулінари ще й замінюють сметану білим сухим вином — в такий варіації соус виходить не менш смачним.


Тільки слід пам'ятати, що це чудове додавання до м'яса довго зберігати в літню спеку не можна. Добре, якщо шашлики намічаються недалеко від будинку, на дачі. А ось при виїздах на природу бажано користуватися сумкою-холодильником.

Соус, приготований за цим рецептом, відтінятиме аромат будь-якого шашлику з свинини, курки і навіть баранини.


Інгредієнти


Йогурт
200 мл

Приготування

  • 1Мелко нарубайте зелень петрушки і кропу (чим дрібніше, тим краще), відправте в глибоку миску.
  • 2Натрите на тертці свіжий огірок, пропустіть через прес часник і додайте все до зелені.
  • 3Залейте суміш йогуртом і сметаною (10-20 % жирності). Посоліть, приправте перцем і базиліком. За бажанням можете використовувати і інші спеції (підійде чебрець, розмарин).
  • 4Тщательно перемішайте соус і відправте в холодильник на 20-30 хвилин.

  • Якщо соус для шашлику вийшов дуже густим, розведіть його, додавши йогурт. Така заправка відмінно підійде і до інших м'ясних страв. Збережіть рецепт в закладках, щоб не загубився.
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок