Білоруська вантробянка - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Закуски
М'ясо

Білоруська кухня — це не тільки деруни та супи-холодники. Вантробянка — старовинне білоруське блюдо, яким на батьківщині дуже пишаються. І є чим, тому що це надзвичайно смачно! Зовні нагадує сальтисон, популярний в Польщі і в Україні, але за технологією приготування все ж відрізняється.


Вантробками в Білорусії називають нутрощі (серце, печінка, легені, нирки, обрізки м'яса), відварені і дрібно нарізані. Ось і блюдо, яке з них готується, називається відповідно. Використовувати можете всі вище перераховані субпродукти або деякі з них. Спеції підбирайте за смаком (чорний перець, мелений коріандр) або використовуйте готову приправу для свинини.


Інгредієнти


Печінка свиняча
300 г

Приготування

  • 1Свиной шлунок або товстий кишечник залийте водою з додаванням оцту (орієнтовно 1 столова ложка на літр води) і залишити вимочуватися на 1,5 години. Після цього ретельно вимийте, якщо потрібно поскобліть ножем внутрішні стінки.
  • 2Печень, серце, м'ясо, а також очищену моркву залийте водою і відваріть до м'якості. За 15 хвилин до готовності додайте в каструлю горошини запашного перцю і лаврові листочки. Після варіння морква приберіть.
  • 3Остывшие вантробкі, а також сало наріжте дрібними кубиками. Подрібніть цибулю, потім часник і додайте до м'ясних інгредієнтів. Приправте спеціями і посоліть за смаком.
  • 4Положите начинку в підготовлену свинячий шлунок, усі отвори зашейте. Викладіть шлунок на деко, змащене маслом, і запікайте 45-50 хвилин при температурі 170 градусів.
  • 5Слегка остиглу вантробянку помістіть під прес (не занадто важкий), залиште в прохолодному місці на 12 годин.

  • Вантробянка просто незрівнянна з соусом з тертого хрону. А ось ніжна гірчиця в зернах додасть м'ясного делікатесу пікантності. Обов'язково спробуйте приготувати, не забувши покликати друзів на дегустацію!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок