Паска сирна з мигдалем і родзинками - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Вегетаріанські
Десерти
Дитячі страви

Вже зовсім скоро настане головне свято всіх християн, який відзначається з особливим трепетом і благоговінням, — Світле Воскресіння Христове! Господині ретельно до нього готуються, намагаючись накрити стіл по вищому розряду. Саме час підібрати підходящий рецепт святкової паски або великодня.


Сирна паска — один з головних атрибутів святкового столу. Без неї не можна ніяк! Великодня бувають трьох видів: запечені, заварні і без теплової обробки.

Ось уже котрий рік я пригощаю рідних саме заварний сирною паскою (все-таки в складі присутні яйця) — вона виходить незвичайно ніжною! Мигдальні горішки і родзинки надають їй особливий аромат і незвичайну текстуру.


Інгредієнти


Сир
1 кг

Приготування

  • 1Изюм промийте і залийте окропом. Залиште распариваться на 20 хвилин. Потім воду злийте, а родзинки викладіть на паперовий рушник, щоб обсушился. Мигдаль дрібно порубаєте.
  • 2Творог (краще вибирати пожирніше) протріть через дрібне сито, щоб не залишилося жодної грудочки.
  • 3Взбейте в мисці жовтки зі звичайним і ванільним цукром, щоб вийшла пишна маса. Додайте сметану і продовжуйте збивати до повного розчинення цукру.
  • 4Сметанную суміш влийте в перетертий сир, додайте розм'якшене вершкове масло. Збийте до отримання однорідної маси.
  • 5Перелейте сирну масу в товстостінну каструлю, поставте на слабкий вогонь. Нагрівайте до утворення перших пухирців, не забуваючи постійно при цьому помішувати. Важливо не перегріти суміш: вона повинна саме дійти до кипіння, але не кипіти.
  • 6После того, як утворилися перші бульбашки, зніміть каструлю з вогню і поставте в таз з холодною водою. Перемішуйте масу до повного охолодження, а потім приберіть його в холодильник, щоб застиг до консистенції густого пюре.
  • 7В застиглу масу додайте мигдаль та родзинки, перемішайте.
  • 8Пасочницу переверніть вершиною вниз, вистеліть складеним в 2 шари вологою марлею. Перекладіть в неї сирну суміш. Краї марлі загніть, зверху покладіть гніт.
  • 9Поставьте пасочницу на тарілку і приберіть в холодильник на 12 годин. Не забувайте періодично зливати стікає сироватку.
  • 10Готовую великдень перекиньте на тарілку і прикрасьте.

  • До речі, якщо в господарстві немає спеціальною дерев'яною або пластиковою пасочніци, її можна замінити новим квітковим горщиком з отворами на денці. У вас обов'язково все вийде — Світле Воскресіння Христове буде самий смачний святковий стіл! А рецепт цієї сирної паски, безсумнівно, заслуговує того, щоб поділитися ним з друзями!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок