Бозартма з курки - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Курка

Хочете спробувати справжній м'ясний суп? Тоді терміново ознайомтеся з рецептом східного першого страви — бозартмы. У ньому немає нічого зайвого, тільки м'ясо, цибулю, наваристий бульйон, вабливий аромат і неперевершений смак!


Готують бозартму з баранини або домашньої птиці (тут слід зробити акцент на слові «домашньої»), це може бути не тільки курка, але й індичка. Не дивуйтеся, якщо бульйон увариться до консистенції соусу — так і повинно бути. Так само як і в рецепті супу піті, ми замінили важкодоступний шафран на куркуму, але аромат особливо не постраждав, а колір страви покращився.


Інгредієнти


Вода
1,5 л

Приготування

  • 1Курицу розділіть на 12 частин. Залийте м'ясо підсоленим окропом і відправте на плиту вариться протягом години (час залежить від жорсткості курки). У процесі варіння слід з поверхні води знімати жир і зливати його у глибоку сковороду або казан.
  • 2Лук дрібно наріжте, обсмажте до прозорості в курячому жиру з додаванням вершкового масла, потім додайте вынутое куряче м'ясо з бульйону, варіть протягом 10 хвилин.
  • 3Влейте проціджений бульйон, тушкуйте ще 10 хвилин, потім додайте гранатовий сік, подрібнені в блендері помідори, порубану зелень кінзи, петрушки, кропу, чаберу, пропущений через прес часник і червоний перець, куркуму. Варіть ще протягом 5-10 хвилин.

  • Бозартма — настільки колоритна страва, що смакуючи цим чудовим супом, мимоволі переносишся в чарівну Азію. Дуже радимо приготувати його в найближчі вихідні! А рецептом не забудьте поділитися з друзями.
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок