Випічка з журавлиною - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Випічка

Традиційно такі віночки випікають на Великдень як підставку для крашанок. Але що заважає нам побалувати себе таким ласощами у будь-який інший день? Готувати їх не дуже складно, а результат — чудовий!


Трохи зусиль, і дивовижна випічка до чаю готова! Солодке тісто з кислуватою ароматною начинкою — ідеальне поєднання. Можете замінити журавлину смородиною — буде нічим не гірше.


Інгредієнти


Пшеничне борошно
500 г

Приготування

  • 1Разведите дріжджі в половині склянки теплого молока (можна замінити водою). Всипте склянку борошна. Злегка перемішайте і відправте в тепле місце. Через 1-2 години влийте залишки молока або води.
  • 2Взбейте яйця з сіллю і 2 ст. л. цукру, висипте залишки борошна і розмішуйте, додаючи невеликими порціями м'яке масло. Місіть, поки тісто не стане гладким і перестане липнути до рук і робочої поверхні. Накрийте плівкою і відправте в холодильник хоча б на 2 години.
  • 3Измельчите журавлину з допомогою м'ясорубки або блендера. Перекладіть в сотейник, всипте цедру і півсклянки цукру. Готуйте на середньому вогні, весь час помішуючи, поки маса не загусне.
  • 4Присыпьте борошном стіл. Дістаньте тісто і розкачайте його в пласт 60 х 30 див. Рівномірно розкладіть журавлинну начинку, не доходячи 1,5 см до країв.
  • 5Прикройте середину пласта спочатку правим краєм, а потім лівим. Защипайте краю виробу і злегка пройдіться качалкою.
  • 6Разрежьте на 12 поперечних смужок. Поверніть кожну джгутом, складіть у формі віночка. Защипайте кінці.
  • 7Застелите деко пергаментом, змастіть маслом і покладіть вінки. Випікайте при 210 градусах 10-15 хвилин.

  • Готові віночки полийте цукровою глазур'ю або присипте цукровою пудрою. Пригощайтеся і обов'язково діліться цим рецептом!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок