Торт з меренгою - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Випічка
Десерти

Закрийте очі. Якщо ви почуєте слово «торт», якою буде ваша перша асоціація? У мене це завжди пишний бісквіт і багато вершкового крему. Влітку домальовує уява ще кілька ягід черешні або полуниці зверху, взимку — тертий шоколад або кокосову стружку. Я завжди скептично ставлюся до чогось нового, з побоюванням пробую: знаю, що їстівне, але смачно? Так було і з цим десертом. Лише відкусивши, я здивувалася, наскільки він приголомшливий.


Меренговый торт з виноградом і цедрою апельсина вже став одним з моїх улюблених. Тут не треба переживати, чи буде бісквіт пишним, просочаться чи коржі, не розтане прикрасу. Досить приготувати меренгу і змастити її ніжним кремом з маскарпоне. Ах, таким десертом хочеться насолоджуватися вічно.


Інгредієнти


Сир маскарпоне
250 г

Приготування

  • 1Взбейте яєчні білки з 12 ст. л. цукрової пудри до стійких піків.
  • 2Застелите деко пергаментним папером. Змастіть маслом. Викладіть білкову масу. Випікайте 60 хвилин при температурі 120 °С.
  • 3Смешайте маскарпоне, 4 ст. л. цукрової пудри, 1 ст. л. апельсинової цедри, лікер і вершки жирністю 33-35 % міксером.
  • 4Разрежьте кожну ягідку винограду надвоє.
  • 5Возьмите плоске блюдо. Перенесіть на дно шар постигла меренги. Нанесіть зверху трохи крему. Викладіть частину винограду. Потім знову змастіть всі кремом. Повторіть шари.
  • 6Украсьте торт тертим шоколадом і апельсиновою цедрою. Залиште в холодильнику на 60 хвилин і подавайте.

  • Згодні, можливо, цей торт не змусить вас відмовитися від улюбленого бісквітного. Але ніхто і не переконує вас це зробити. Просто інколи потрібно привносити щось нове у звичний перелік десертів і йти в ногу з кулінарними новинками. Про результати розкажіть друзям і напишіть нам у коментарях.
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок