Капуста по-гурійськи з оцтом - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Веганські
Вегетаріанські
Заготовки
Закуски
Салати

Капуста по-гурійськи — це мариновані хрусткі пелюстки, пофарбовані в оксамитовий бордово-рожевий колір за допомогою буряка. На відміну від приготування класичної квашеної або маринованої капусти, тут вам не доведеться довго шаткувати тверді качани: їх слід лише крупно нарізати.


Часник і перець додають блюду приємну гостринку і неймовірний аромат, який пробуджує апетит. Таку капустку можна подати до чого завгодно, будь то картоплю, рис, будь-яка інша варена крупа або просто соковитий м'ясний стейк.


Інгредієнти


Капуста білокачанна
2 шт.

Приготування

  • 1С капусти зніміть верхні жорсткі листя, розріжте качан. Розділіть качан на 6-8 частин залежно від розміру.
  • 2Свеклу наріжте півкільцями, часник пластинами, очищений гострий перець кільцями.
  • 3Все інгредієнти складіть в каструлю, чергуючи шари: капуста, буряк, часник, перчик чилі. Останній шар повинен бути буряковим.
  • 4Воду змішайте з маслом, додайте сіль, цукор, закип'ятіть. Потім влийте оцет, остудіть. Залийте маринадом овочі, накрийте широкою тарілкою і поставте під гніт вагою 1-2 кг
  • 5Капуста повинна постояти 2-3 дні при кімнатній температурі, потім зніміть гніт і відправте ємність, накриту тарілкою, ще на добу в холодильник. Можна їсти!

  • У холодильнику маринована капуста зберігається досить довго — 2 тижні, але з'їдається зазвичай набагато швидше. Апетитний салат прикрасить навіть святковий стіл, тому рецепт варто взяти собі на замітку і зберегти в закладках!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок