Сирне бланманже - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Десерти
Дитячі страви

Якщо ви любитель таких десертів, як панна кота і желе, тоді сирне бланманже вам точно сподобається. По консистенції ласощі дуже схоже на десерти, зазначені вище, але має свої особливості.


Бланманже в перекладі з французької означає «біла їжа». Це блюдо має давню історію, його винайшли ще в Середні століття. Однак спочатку бланманже не було солодким. Його готували з рису і білого м'яса, а подавали між сирами і десертами. Всі інгредієнти були виключно білого кольору, звідси і назва. У сучасній Франції бланманже — це молочний десерт. Варіацій його приготування безліч, ось одна з них.

Незважаючи на простоту приготування, за бланманже потрібно дуже ретельно стежити, а головне — витримати всі пропорції. Інакше страва буде зіпсовано. Але боятися не варто. Його однозначно варто приготувати, адже смак бланманже сильно відрізняється від смаку звичайних молочних желе. Воно набагато ніжніше і легшим!


Інгредієнти


Сир
250 г

Приготування

  • 1Взбейте сир з цукровою пудрою, сметаною, лимонною цедрою і ванільним цукром в пишну однорідну масу.
  • 2Разведите в теплому молоці желатин, дотримуючись інструкції.
  • 3Нарежьте персики шматочками. За бажанням можна взяти інші фрукти. Також відмінно підходить ананас.
  • 4Желатин з молоком поставте на повільний вогонь і доведіть його до гарячого стану, але не кип'ятіть. При цьому постійно помішуйте масу, поки желатин не розчиниться.
  • 5Затем влийте желатинову в сирну суміш і перемішайте. Додайте шматочки фруктів.
  • 6Выложите масу у форму і поставте в холодильник до повного застигання.

  • Ніжний вершковий смак легкого десерту відтіняє лимонний аромат. З печивом і чаєм бланманже перетворюється в приголомшливий і незвичайний полуденок для двох.
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок