Норвезька сир брюност - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Вегетаріанські
Закуски

«Зі Смаком» поспішає порадувати гурманів! Пропонуємо приготувати коричневий сир брюност, що став візитною карткою Норвегії. Неповторний аромат карамелі, колір вареної згущенки, солодкувато-солонуватий смак з легкою кислинкою... Словом, треба пробувати, хоча б для того, щоб розширити свій кулінарний кругозір.


Готувати сири з сироватки з додаванням вершків у Норвегії почали в долині Гудбрансдален у другій половині XIX століття. І можна сказати, що саме цей продукт врятував регіон від економічної кризи.

Традиційно брюност подають з підсмаженим хлібом або вафлями, медом, джемом. Норвежці так люблять цей сир, що готові їсти його на сніданок, обід і вечерю. Спробуйте і ви, до того ж шматочок карамельного сиру — відмінний подарунок!


Інгредієнти


Молочна сироватка
1,5 л

Приготування

  • 1Сыворотку перелийте в каструлю, поставте на вогонь і уваривайте на середньому вогні протягом години. З 1,5 л у вас повинно залишитися 0,5 л. Періодично проходитесь по дну дерев'яною лопаткою, щоб уникнути пригорання.
  • 2Влейте в масу 250 мл вершків 30%-ї жирності. Якщо немає настільки жирних, візьміть 10%-ві і 1 ст. л. якісного вершкового масла. Продовжуйте уварювати до утворення згустку.
  • 3Перемешайте масу блендером до однорідності. В оригіналі її перетирають дерев'яним товкачем через дрібне сито, але залишимо це тим, у кого багато вільного часу.
  • 4Переложите масу в товстостінну сковороду і прогрійте протягом 5-7 хвилин, поки вміст не почне відходити від стінок і збиратися в грудку. Розкладіть по формах, остудіть, а потім відправте в холодильник.

  • Смак, колір і консистенція готового сиру сильно залежать від часу перебування сироватки на вогні. Хочете більш м'який варіант з ніжним вершковим смаком — просто варіть до легкого бежевого кольору і загусання, потім розлийте по формочках. Хочете продукт напівтвердий з насиченим солонувато-карамельним смаком — виконайте всі, як зазначено в рецепті. Приємного вам кулінарного подорожі, і не забудьте поділитися враженнями з друзями!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок