Торт «Арабські казки» - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Випічка
Десерти
Торти

У дитинстві в переддень свята мама завжди мене питала, який би торт я хотіла спробувати в цей раз. У дитини смаки змінюються по сто разів на дню, самі знаєте. Але в цьому я завжди була непохитна і хотіла щось мегашоколадное. Мамі доводилося щоразу шукати новий рецепт, щоб балувати свою ласуна. До речі, вона в цьому досягала успіху. І хоча всі варіанти були смачні, торт «Арабські казки» — один з небагатьох рецептів, які я забрала у доросле життя.


Коржі, крем, глазур, горіхи в якості прикраси — все тут смачно, все до місця. Якщо саме зараз ви шукайте рецепт десерту, який може закрутити голову всім і кожному, варіанти краще вам не знайти. Записуйте.


Інгредієнти


Какао-порошок
4 ст. л.

Приготування

  • 1Начните з приготування тіста. Збийте яйця з 150 г цукру. Додайте в цю суміш какао. Змішуйте, поки маса не стане однорідною.
  • 2Отдельно змішайте борошно, розпушувач і соду. Натріть 150 г вершкового масла. Додайте суху суміш.
  • 3Соедините обидві маси. Змішуйте все до консистенції густої сметани. Змастіть форму маслом. Вилийте половину отриманого тесту. Випікайте 40 хвилин при температурі 180 °С.
  • 4Достаньте корж, відставте остигати. Повторіть те ж саме з другою половиною тіста. Розріжте кожен корж на дві частини.
  • 5тепер приготуйте крем. Лимон очистіть від шкірки. Розділіть навпіл. Дістаньте всі кісточки. Пропустіть через м'ясорубку.
  • 6Взбейте 150 г м'якого вершкового масла 200 г цукру. Змішайте з лимоном.
  • 7Вскипятите молоко. Додати манку. Варіть до стану густої каші. Остудіть. Акуратно змішайте кашу з лимонно-масляною масою.
  • 8Возьмите підставку для десерту. Змастіть дно невеликою кількістю крему. Зверху викладіть перший шар. Змастіть його кремом. Зберіть так весь торт.
  • 9Растопите шоколад. Почекайте, щоб він трохи охолов. Додайте 30 г вершкового масла. Змішайте. Змастіть торт шоколадним кремом і прикрасити фундуком.

  • Якщо немає фундука, можна прикрасити десерт тертим шоколадом або ж полити залишками лимонно-вершкового крему. Краще відправити торт в холодильник на пару годин, щоб він встиг просочитися. Відріжте шматочок і дозвольте приголомшливого смаку підкорити вас з першого шматочка. Діліться рецептом з подругами-ласунами.
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок