Малиновий джем з м'ятою - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок
17 липня 2015 р. 286




При варінні джему збереження плодів не обов'язково, варять його в один прийом, але з тривалим випарюванням рідини на мінімальному вогні. Сироп в джемі відрізняється яот варення і повинен мати желеподібну консистенцію, а це залежить від кількості вмісту пектину в ягодах і фруктах, тому час варіння джему для різних фруктів буде різний.

Малина в поєднанні з м'ятою ненав'язливо надає відтінки свіжості, обов'язково спробуйте.


Інгредієнти

  • Малина — 1 кг
  • Цукор — 1 кг
  • М'ята свіжа — 1 гілка

  • Процес приготування

    Ягоди перебрати, очистити від зайвого, промити і осушити. М'яту помити, а потім обшпарити окропом. Підготовлену малину протерти за допомогою блендера, або іншим зручним способом. Перетерту малину поставити на великий вогонь, додати до нього цукор і гілку м'яти, довести до кипіння і продовжувати кип'ятити помішуючи протягом 10 хвилин, потім зменшити вогонь до мінімального і варити ще 10 хвилин. Під час кип'ятіння знімати піну, що утворюється на поверхні.

    Готовий джем розкласти в теплі стерильні банки. М'яту викинути, джем досить просочене ароматом м'яти. Готовність варення можна визначити по краплі: потрібно капнути на блюдце невелику краплю джему, і помістити в холодильник на кілька хвилин, якщо перевернути блюдце і крапля не падає вниз і не розтікається - джем готовий.

    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок