Житнє галета з ягодами - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти

Вегетаріанські
Випічка
Десерти
Дитячі страви

Галета — це випічка, не схожа ні на один пиріг. І секрет її не лише в незвичайному вигляді, а й у самому тесті. Готується воно на окропі з житнього борошна з додаванням вівсяних пластівців. Саме це робить тісто схожим на пісочне, але при цьому абсолютно дієтичним і легким. Ідеальна випічка для поста і тих, хто береже фігуру.


З начинкою можна експериментувати до безконечності! Використовуйте будь-які ягоди і фрукти в довільних комбінаціях, свіжі, заморожені, консервовані... Не переживайте, якщо під час випічки начинка трохи потече: пиріг залишиться таким же смачним, так і в запекшемся соку, погодьтесь, є щось особливе, домашнє.


Інгредієнти


Житнє борошно
100 г

Приготування

  • 1Просейте і змішати обидва види борошна, додайте вівсяні пластівці, соду, сіль, 2 ст. л. цукру. Перемішайте.
  • 2Вскипятите воду, зніміть з вогню, влийте соняшникову олію і швидко перемішайте. Влийте рідину в суху суміш і відразу ж замісіть тісто. Розділіть його на 2-4 частини, накрийте плівкою і залиште на 20 хвилин.
  • 3Подготовьте ягоди: промийте, обсушіть. Заморожені злегка розморозьте і дайте стекти зайвої рідини. Змішайте ягоди з крохмалем і цукром.
  • 4Раскатайте тісто в пласт товщиною приблизно 0,3 сантиметра. Зручно розгортати відразу на пекарської папері, а потім переносити всі разом на деко. На розкачані коржі, відступивши від краю, викладіть ягідну начинку. Підверніть краї тіста до центру.
  • 5Края галет злегка змастіть маслом, за бажанням посипати вівсяними пластівцями і цукром. Випікайте вироби 30 хвилин при температурі 180-200 градусів.

  • Тісто тонке, хрустке, в міру солодке і просто величезна кількість соковитою начинки... Що ще для щастя потрібно? Діліться відмінним рецептом з друзями, вони вам будуть вдячні!

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок