Хліб з насінням - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Відео
Випічка

Хліб — одна з основних страв на наших столах. Але наслухаєшся історій про порушення технології на виробництві, і хочеться більше ніколи його не купувати. Але ж можна приготувати хліб вдома!


Хлібець по цьому рецепту виходить ароматним і щільним, ніби його дійсно пекли в сільській печі. А ще завдяки добавкам він дуже корисний, особливо якщо ви візьмете для його приготування цільнозернове борошно. Кращий джерело енергії!


Інгредієнти


Дріжджі
30 г

Приготування

  • 1Смешайте обидві борошна. Розведіть дріжджі в теплій воді (120 мл), додайте 2 ст. л. борошняної суміші і цукор. Залиште в теплі, поки не утвориться шапка.
  • 2Поджарьте цибулю на олії або суміші рослинного і вершкового масел і викладіть на серветку, щоб прибрати жир. Можете взяти 180 г сушеного лука.
  • 3Смешайте борошно з сіллю, насінням, цибулею і спеціями. Влийте опару. Злегка підігрійте воду, додайте її і замісіть тісто. Відправте на годину на расстойку.
  • 4Сформируйте буханець і викладіть на деко, застелене пергаментом. Залиште щоб підійшло протягом 20 хвилин. Розчиніть в 2 ст. л. води, 0,5 ч. л. солі і змажте з допомогою пензлика буханець отриманою сумішшю. Зробіть кілька надрізів, щоб хліб не порепатися. Випікайте 25 хвилин при 180 градусах, а потім ще 30 хвилин при 160 градусах.


  • Збризніть готовий хліб водою, накрийте рушником і дайте постояти 10 хвилин. Можете подавати і теплим, і холодним до салатів, м'ясних страв і супів. Можна використовувати як основу для бутербродів. Насолоджуйтеся домашнім хлібом та діліться його рецептом з друзями!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок