Террін з баклажанів - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Відео
Закуски
Овочі

Террін — не конкретне блюдо, як прийнято вважати, а категорія страв з загальними рисами. По-перше, вони схожі по консистенції. Такі страви вважаються чимось середнім між запіканкою і рулетом. При цьому всі використовувані продукти подрібнюються, перетираються або просто нарізати дрібними пластинами. По-друге, їх також об'єднують способи приготування. По-третє, подавати такі страви можна як холодними, так і гарячими. Так, і ще одне: це завжди неймовірно смачно.


Террін з баклажанів з сиром та іншими овочами — лише один з варіантів. Але страва дійсно смачне і оригінальне. А ще один плюс в тому, що лише деякі овочі проходять термічну обробку, а значить, террін ще й дуже корисний.


Інгредієнти


Баклажан
3 шт.

Приготування

  • 1Помойте баклажани. Наріжте овочі на тонкі пластини.
  • 2Разогрейте на сковороді трохи олії. Обсмажте смужки на ньому. Вони повинні стати м'якими. Увімкніть духовку і виставте температуру на 150 °С.
  • 3Теперь помийте перець. Не чистіть плоди, а відразу викладіть на деко і відправте в духовку. Їх потрібно запікати до тих пір, поки шкірка не потемніє. Не забувайте перевертати їх в процесі. Так вони пропечуться рівномірно.
  • 4Достаньте перці з духовки і відразу складіть їх у пакетик. Зав'яжіть пакетик і відкладіть його вбік на чверть години. За цей час перці пропарити. Вийміть їх з пакетика. Зніміть шкірку, вирізати плодоніжки.
  • 5Нарежьте перець кубиками. Помийте томати. Наріжте їх кубиками. Натріть сирки. Додайте пропущений через прес часник, а також майонез. Гарненько змішайте всі інгредієнти.
  • 6Возьмите казанок і почніть викладати. Розділіть баклажани на 3 порції. Баклажани — перший шар. Викладіть смужки на дно казанка у вигляді пелюсток квітки: від центру до країв дна. І так по всьому колу казанка. Посоліть і поперчіть цей шар.
  • 7Вторым шаром буде підготовлена сиркова маса. Але викладіть тільки її половину. Третій шар — половина кубиків перцю. Посоліть. Дрібно порубаєте зелень. Четвертий шар — половина томатів. Посоліть їх і притрусіть половиною зелені. П'ятий шар — баклажани, а далі ви просто повторюєте всі попередні шари: сирок, перець і томати, а потім зелень. І фінальний шар — баклажани.
  • 8Не накривайте казанок кришкою. Краще використовуйте плоску тарілку. А зверху помістіть щось важке. Надішліть казанок з стравою в холодильник на всю ніч.
  • 9На наступний день просто акуратно переверніть казанок, притримуючи тарілку. Ваш террін вже на тарілці, а казанок можна зняти.


  • Так, це далеко не класичний террін в сільському стилі. Але ж більша частина улюблених страв — варіації традиційних рецептів. Якщо б кожен іменитий кухар в минулому дотримувався прийнятих правил, скільки б нових страв так і залишилися неоткрытыми. Приготуйте і подайте террін з баклажанів до столу — гості будуть в захваті від одного виду. Що і говорити про смак! Розкрийте друзям секрети приготування, нехай і вони здивують своїх близьких.
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок