Сирник з шоколадом - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Десерти

Сирники завжди були і залишаються самим улюбленим десертом родом з дитинства. Хтось любив їсти їх зі сметаною на бабусиній кухні. Комусь подобалося їсти їх з улюбленим варенням. Є й такі, для яких класичні сирники стали першим кулінарним досягненням.


Але час йде, і ніщо не стоїть на місці. Поруч із звичним рецептом популярними стають й інші варіанти цього смачного десерту, менш класичні. Один з таких варіантів ми хотіли б запропонувати нашим читачам.


Інгредієнти


Крекер
100 г

Приготування

  • 1Разогрейте духовку до 160 °С. Виберіть форму для випікання. В ідеалі розмір прямокутної форми повинен бути 10 на 30 см, діаметр круглої — 21 див.
  • 2Смешайте цукор (1 ст. л.) та крекери в блендері або кухонному комбайні. У вас повинна вийти дрібна крихта.
  • 3Растопите вершкове масло і додайте в крекерную масу. Гарненько все перемішайте до утворення однорідної маси.
  • 4Выложите цю масу в підготовлену форму і розподіліть по дну. Гарненько утрамбуйте шар з крекеру. Розрівняйте його з допомогою столової ложки і відправте випікатися на 15-20 хвилин. Готова основа повинна бути золотистою. Охолодіть її до кімнатної температури.
  • 5Возьмите невеликий сотейник. Змішайте в ньому 1,5 ст. л. цукру, 150 г свіжих вишень без кісточок, сік лимона і воду. Поставте сотейник з інгредієнтами на середній вогонь і почекайте, поки цукор повністю розчиниться. Не забувайте постійно помішувати масу.
  • 6як тільки цукор розчиниться, додайте крохмаль і ще раз все перемішайте. Так суміш загусне швидше. Зніміть сотейник з густою масою з вогню і остудіть.
  • 7Приготовьте начинку для сирника. Збийте міксером вершковий сир, ванільний екстракт і цукрову пудру до однорідної маси.
  • 8Взбейте 255 мл вершків (35%-й жирності) і акуратно введіть їх в сирну масу.
  • 9Добавьте до отриманої сирно-вершковою масою вишні з сотейника, 150 г шоколаду і ще раз все перемішайте.
  • 10Возьмите основу з крекеру і викладіть на неї готову начинку з сиру і вишень. Відправте її в холодильник на 3 години, а краще на всю ніч.
  • 11Приготовьте шоколадний ганаш. Поставте 1 000 мл жирних вершків на середній вогонь і доведіть до кипіння. Додайте до вершків 150 г шоколаду. Помішуйте продукти, поки шоколад не розчиниться повністю, і у вас вийде однорідна маса.
  • 12Снимите ганаш з вогню, злегка остудіть і залийте їм сирник.
  • 13Возьмите свіжі ягоди без кісточок і прикрасьте сирник. Надішліть готовий десерт в холодильник на 1 годину.

  • Перед тим, як подавати смачний сирник з ягодами і шоколадом, змочіть гострий ніж в гарячій воді, витріть його серветкою і розріжте сирник на шматочки. Ви раніше пробували щось подібне? Звичайно ж ні. І ми не просимо вас відмовитися від класичних сирників. Просто хоча б зрідка потрібно прагнути до нових кулінарних висот.
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок