Суп-пюре з сочевиці - готуємо з покроковими фото

Цікаві рецепти
Рекламний блок

Вегетаріанські
Дитячі страви
Супи

Помаранчева (червона сочевиця — прекрасна основа для приготування наваристих каш і насичених супів-пюре. Консистенція виходить густий навіть на воді.


Легкий і поживний одночасно, суп-пюре з сочевиці з томатом ідеально підійде і тим, хто постує, і дітям, і тим, хто стежить за фігурою. Крім відмінних смакових якостей, сочевиця надзвичайно корисна, це багатюще джерело вітамінів і рослинного білка!


Інгредієнти


Сочевиця
300 г

Приготування

  • 1В каструлі з товстим дном розігрійте олію. Підсмажте дрібно нарізані цибулю і часник до злегка золотистого кольору. Додайте томатну пасту, мелену зіру, перемішайте і обсмажуйте ще протягом хвилини.
  • 2Добавьте до цибулі терту моркву, обсмажуйте 2-3 хвилини, потім засипте промиту сочевицю.
  • 3Влейте гарячу воду, доведіть до кипіння, після чого варіть 20-25 хвилин до готовності. За 5 хвилин до закінчення приготування посоліть і поперчіть блюдо. Пюрируйте суп за допомогою блендера, при необхідності підливаючи окріп. Після чого поверніть каструлю на вогонь ще на 2-3 хвилини.
  • 4Подавайте суп, посипавши зеленню, також можете заправити сметаною і додати шматочки вареної курки (не пісний варіант). Але і без добавок суп виходить неймовірно смачним.

  • Якщо не постите, ви можете зварити суп на курячому бульйоні, смак теж буде відмінним! А ось чого не варто робити, так це замінювати червону сочевицю зеленої: на смак особливо не позначиться (хіба що він стане більш «сочевичним»), а ось колір і консистенція будуть вже зовсім не ті. Готуйте із задоволенням, пригощайте своїми творами рідних і друзів!
    Рекламний блок

    Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок